Autorius apie receptą:
Jei jūs, kaip ir aš labai mėgstate panaudoti kuo daugiau kiekvieno produkto dalių ir kuo mažiau išmesti, ypač, kai įdėta darbo juos auginant, jeigu darže turite česnakų ir jų
Jei jūs, kaip ir aš labai mėgstate panaudoti kuo daugiau kiekvieno produkto dalių ir kuo mažiau išmesti, ypač, kai įdėta darbo juos auginant, jeigu darže turite česnakų ir jų stiebai dar nespėjo sumedėti (mano darže jie dar švieži), siūlau išbandyti šį receptą. Atradau jį pas Kūmutę prieš kelis metus ir dabar kasmet taip marinuoti, truputį pakeitusi pagal savo šeimos skonį. Taip marinuoti česnakų stiebai labai tinka prie mėsos patiekalų, ypač keptų ant grotelių.
(...daugiau)(...mažiau)
Ugnė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
česnakų stiebų
(kiek tilps į stiklainį)
1 litras
vandens
150 mililitrų
acto 9%
70 gramų
cukraus
30 gramų
druskos
10 gramų
prieskonių marinavimui mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Stiklainius švariai išplaunu su soda, sustatau kakleliais žemyn ant rankšluosčiu išklotos skardos ir 30 minučių pakaitinu iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palieku šiek tiek atvėsti.
2.
Nuo česnakų stiebų nupjaunu žiedus ir apačią, kad liktų tik žalią stiebo dalis, gerai nuplaunu, nusausinu ir gana standžiai sudedu į stiklainius.
3.
Į puodą pilu vandenį (ingredientų propocija 1 litrui, jei reikia, marinato pasiruošti daugiau), suberiu cukrų, druską, pilu actą ir užvirinu, suberiu prieskonius, sumažinu kaitrą ir šiek tiek pamaišant verdu 3 minutes.
4.
Marinatu užpilu stiklainius. Užsuku steriliais naujais dangteliais. Stiklainius apverčiu ir užkloju pūkine striuke, kad vėstų iš lėto. Palieku pernakt. Atvėsusius stiklainius saugau vėsiame rūsyje. Pirmuosius ragaujame jau po mėnesio.