Mano skanusis šimtalapis

AUTORIUS:
Birutė Špukienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mano skanusis šimtalapis
Mano skanusis šimtalapis
Mano skanusis šimtalapis
Mano skanusis šimtalapis
Mano skanusis šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
800 gramų miltų
5 vienetai kiaušinių
250 mililitrų pieno
25 gramai šlapių mielių
Įdarui:
550 gramų sviesto
1.5 stiklinės aguonų
1 stiklinė razinų
šiek tiek cukraus (arba kondensuoto pieno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti per naktį, nusausinti ir permalti 2 kartus. Į aguonų masę dėti cukraus arba kondensuoto pieno pagal skonį, aš dedu daug, kad vėliau susidarytų karamelė.
2.
Mieles užpilti šlakeliu šilto pieno ir užberti šiek tiek cukraus, palikti, kad suputotų apie 30 minučių. Į išplaktus kiaušinius supilti šiltą pieną, mieles, suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Minkyti apie pusvalandį, kol atsiras oro pūslelės ir tešlą ims "spragsėti". Pagal poreikį rankas vis pasitepti aliejumi, stalviršį pabarstyti miltais, kad tešlą būtų minkšta, lengvai minkytųsi ir neliptų prie rankų
3.
Tešlą padalinti į 6 dalis, paplotėlius aptepti ištirpintu sviestu, uždengti maistinė plėvele ir palikti pakilti 45 minutes.
4.
Imti vieną paplotėlį, šiek tiek pakočioti ir rankomis tampyti, kol pasidarys popieriaus plonumo. Tiesti iškočiotą lakštą ant stalo paviršiaus, aptepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi. Taip paruošti visus 6 paplotėlius. Paskutinį paplotėlį aptepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir ant vieno krašto paskleisti aguonų įdarą. Visą tešlos plotą apibarstyti razinomis.
5.
Pradedant nuo to krašto, kur sudėtos aguonos, suvynioti tešlos lakštus į volelį, iš jo formuoti žiedą.
6.
Prieš kepimą palaikyti šiltai ir leisti pakilti. Kepti formoje, išklotoj kepimo popieriumi, apie 1 valandą 200 C laipsnių temperatūroje. Iškepus atvėsinti kepimo formoje. Išėmus iš kepimo formos, apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Birutė Špukienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Birute
2017-07-28 13:37
Labai puikus šimtalapio receptas, gaminau ir viskas itin skaniai pavyko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital