Maltos mėsos vyniotinis su sūriu ir kumpiu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Maltos mėsos vyniotinis su sūriu ir kumpiu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šventinis patiekalas gali būti labai nesudėtingai paruošiamas ir neužimti daug laiko gaminant, bet nustebinti puikiu skoniu. Būtent toks yra šis mėsos vyniotinis - greitai Šventinis patiekalas gali būti labai nesudėtingai paruošiamas ir neužimti daug laiko gaminant, bet nustebinti puikiu skoniu. Būtent toks yra šis mėsos vyniotinis - greitai pagaminamas, ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, o toks gardus ir sotus. Skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną, bet tinka kalakutienos šlaunelių mėsa)
75 gramai džiūvėsėlių
70 gramų pomidorų pastos
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas saldžiosios paprikos
40 gramų kietojo sūrio
1 vienetas rausvųjų svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
150 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio)
90 gramų kumpio (pjaustyto plonomis riekelėmis)
1 pundelis baziliko lapelių (arba petražolių, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną, papriką susmulkinti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, berti svogūną, papriką, pakepti apie 5 minutes, tuomet sudėti česnaką ir pakepti dar apie minutę. Nukelti nuo kaitros ir atidėti iki kol atvės.
3.
Į dubenį dėti maltą mėsą, berti džiūvėsėlius, išmaišyti ir palikti pastovėti apie 15 minučių, bet jei skubate, galima nelaukti. Įtarkuoti kietąjį sūrį, įmušti kiaušinius, dėti pomidorų pastą, berti druską, smulkintas petražoles, apkeptas daržoves. Gerai išmaišyti rankomis.
4.
Ant stalo pasitiesti didelį lapą kepimo popieriaus, dėti mėsą ir rankomis išlyginti į maždaug 1 cm storio 30 cm x 45 cm dydžio stačiakampį.
5.
Ant mėsos išdėlioti kumpio griežinėlius paliekant po maždaug 1 centimetrą nuo kraštų. Ant kumpio sudėti baziliko lapelius, tuomet per visą plotį pabarstyti tarkuotą mocarelos sūrį. Atsargiai pakelti mėsos kraštą kartu su kepimo popieriumi ir lenkti, rankomis paspausti, kad tvirtai susisuktų, tuomet atlenkti kepimo popierių, ir vėl užlenkti sukant mėsą į vyniotinį, vėl rankomis švelniai paspausti, kad tvirtai laikytųsi, taip susukti mėsos vyniotinį.
6.
Vyniotinio šonus užlenkti ir suspausti, kad įdaras neišbėgtų.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti paruoštą mėsos vyniotinį (tai daryti labai atsargiai, kad neiširtų, geriausia kepimo formą pasidėti kiek žemiau, nei yra vyniotinis ir atsargiai jį nuridenti į formą).
8.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą. Kai iškeps, ištraukti iš orkaitės ir palikti 10 minučių pastovėti, tuomet pjaustyti ir ragauti.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital