1.
Tešlai suberkite miltinį mišinį į dubenį ir maišant iš lėto supilkite vandenį. Maišykite tol, kol susidarys vientisa, be gumulėlių tešla.
2.
Leiskite tešlai pasibrandinti 5–10 min.
3.
Į įkaitintą, aliejumi pateptą keptuvę įpilkite samtelį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Lietinius kepkite iš abiejų pusių (vartykite mentele).
4.
Įdarui paruošti, keptuvėje švelniai įkaitinkite kelis šlakelius aliejaus, įspauskite česnako skilteles ir apkepkite apie pusę minutės. Sudėkite špinatus ir kepkite, kol skystis nugaruos. Pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite.
5.
Keptus špinatus sumaišykite su rikota arba varške ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Jei reikia, dar kartą pagardinkite druska ir pipirais.
6.
Ant lietinių dėkite įdarą ir susukite į vamzdelius.
7.
Su šlakeliu aliejaus švelniai įkaitintoje keptuvėje apkepkite vieną lietinių pusę ir lietinius apverskite. Pabarstykite sūriu, uždenkite keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus kita lietinių pusė ir sūris aptirps.