Autorius apie receptą:
Skanutėliai lietiniai be miltų! Blynai labai minkšti, purūs ir švelnūs, lengvai plyšta, todėl juos reikia labai atsargiai vartyti!
Skanutėliai lietiniai be miltų! Blynai labai minkšti, purūs ir švelnūs, lengvai plyšta, todėl juos reikia labai atsargiai vartyti!
Jadvyga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 mililitrų
pieno
9 šaukštai
bulvių krakmolo
(be kaupo)
3 vienetai
kiaušinių
3 šaukštai
aliejaus
(+ trupučio keptuvei patepti)
2 šaukštai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti, kad iširtų tryniai ir susijungtų tryniai ir baltymai.
2.
Į kiaušinius berti cukrų, pilti pieną, berti krakmolą, aliejų ir išplakti, kol neliks sausų gumliukų. Tešla bus labai skysta.
3.
Įkaitinti keptuvę, įtrinti paviršių aliejumi ir pilti šiek tiek tešlos. Blynelius kepti iš abiejų pusių. Versti labai atsargiai, nes blynai gana lengvai plyšta. Prieš kiekvieno blyno kepimą tešlą permaišyti, nes krakmolas joje nusėda.
Patarimai:
•
Šiems blynams iškepti reikia geros, netraukiančios keptuvės nelimpančiu paviršiumi.