Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus ir lengvai pagaminamas tortukas. Tokį mano mama kepdavo vaikystėje, tik puošdavo paprasčiau - tiesiog trupinukais, kurie atlikdavo nupjoovus biskvitams Labai skanus, gaivus ir lengvai pagaminamas tortukas. Tokį mano mama kepdavo vaikystėje, tik puošdavo paprasčiau - tiesiog trupinukais, kurie atlikdavo nupjoovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo skanus!! (...daugiau) Silvija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
800 gramų grietinės (riebios)
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Biskvitui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilame 100 mililitrų šalto vandens ir paliekame išbrinkti, kol kepame biskvitus.
2.
Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir gerai išplakame su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
3.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišant suberiame į sviesto - kiaušinių masę.
4.
Iš šio tešlos kiekio kepame du 20 cm skersmens biskvitus. Tam tešlą padaliname į dvi dalis, pilame į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių (ar biskvitas iškepęs, tikriname įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį). Iškepusiems biskvitams pirmiausia leidžiame šiek tiek atvėsti formoje (galite formas pridengti švariu ranšluostėliu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
5.
Kai biskvitai visiškai atvėsta, kiekvieną jų perpjauname į dvi dalis, iš viso gauname keturis lakštus. Galima kepti ir vieną didelį biskvitą, tada reikės kepti truputį ilgiau, bet man labiau patinka kepti du, nes tada lengviau perpjauti.
6.
Išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuolat maišant, kol granulės ištirps, neužverdame. Kai ištirpsta, nuimame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
7.
Kremui išplakame grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtėja, supilame citrinos sultis. Beje, ir cukraus, ir citrinos sulčių kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaudami kremo.
8.
Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilame atvėsintą želatiną, išmaišome. Jeigu kremas skystokas ir matote, kad juo bus sunku pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greit sutvirtės.
9.
Biskvitus dosniai sulaistome stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidedame torto šonams papuošti. Tada imame pirmą biskvito lakštą, pertepame ketvirtadaliu kremo, dedame antrą, vėl pertepame ir taip su visais.
10.
Kelioms valandoms (o geriausia per naktį) tortą paliekame šaldytuve sustingi, skoniams susijungti. Prieš patiekiant galima papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais ar uogomis.
AUTORIUS: Silvija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
jena tai kur kondensuotas pienas dedas
2017-11-20 11:43
tai kur kondensuotas pienas dedas
ATSAKYTI
Daiva
2017-11-15 13:48
Nuostabus tortas!! Mano mama vaikysteje irgi panasu darydavo, jau maniau, kad niekada nebeatkursiu recepto, bet sitas butent toks, aciu!! ATSAKYTI
Lilija
2017-04-25 17:38
Labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis