Lapinių kopūstų salotos su ožkos sūriu ir sezamų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lapinių kopūstų salotos su ožkos sūriu ir sezamų padažu
Lapinių kopūstų salotos su ožkos sūriu ir sezamų padažu
Lapinių kopūstų salotos su ožkos sūriu ir sezamų padažu
Autorius apie receptą: Lapiniai kopūstai (angliškai vadinami kale) yra laikomi viena naudingiausių daržovių. Juos galima kepti, gruzdinti, dėti į sriubas, tirštus kokteilius ar valgyti šviežius. Lapiniai kopūstai (angliškai vadinami kale) yra laikomi viena naudingiausių daržovių. Juos galima kepti, gruzdinti, dėti į sriubas, tirštus kokteilius ar valgyti šviežius. Viskas priklauso nuo fantazijos. Jeigu valgysite šviežius, gaminant svarbiausia gerai „suminkyti“ kopūstų lapus. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų lapinių kopūstų (kale)
200 gramų ožkos pieno sūrio
2 saujos granatų sėklų
1 sauja pistacijų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
3 šaukštai vandens
2 šaukštai sezamų pastos tahini
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
0.5 šaukšto garstyčių
1 skiltelė česnako (išspausto)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sumaišome padažo ingredientus.
2.
Kopūstų lapelius atskiriam nuo kotelių, išplaunam ir gerai išminkome rankomis.
3.
Sumaišome su padažu ir padedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą (jeigu visai neturite laiko – tiek jau to).
4.
Sūrį perpjauname išilgai pusiau.
5.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame sūrį po kelias minutes iš sbiejų pusių. Arba, kol paviršius taps traškus.
6.
Sūrį dedame ant kopūstų, beriame granatų sėklas ir pistacijas (dažniausiai jos būna kepintos, jeigu ne – trumpai apskrudinkite sausje keptuvėje).
Patarimai:
Tahini (sezamų pasta) mūsų parduotuvių lentynose nebe naujiena, bet, jeigu norite, šį sezamų padažą galite keisti tradiciškesniu garstyčių-medaus padažu. Visgi nesiūlyčiau atsisakyti kremiško pagardo ir keisti jį pvz. citrinų sultimis. Kale kopūstai gaunasi žymiai skanesni su tirštais ir sodriais padažais. Ypač, jeigu sumaišę paliksite bent pusvalandžiui šaldytuve, kol skoniai susijungs.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital