Autorius apie receptą:
Minkštas, drėgnas ir skanus obuolių pyragas smaližiams!
Minkštas, drėgnas ir skanus obuolių pyragas smaližiams!
Sigita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai
obuolių
(nedidelių)
200 gramų
miltų
3 vienetai
kiaušinių
130 gramų
cukraus
100 gramų
sviesto
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 šaukštelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius perpjauti perpus, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Kepimo formos, nuimamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Kraštus aptepti sviestu. Pabarstyti trupučiu cukraus ir išdėlioti obuolių skiltelėmis.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, plakti 5 - 7 minutes, kad kiaušiniai "pagautų" oro, taip pyragas bus puresnis. Supilti ištirpintą ir pravėsintą sviestą, suberti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir išplakti, kol neliks sausų gumuliukų. Tešlą užpilti ant obuolių.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Patikrinti mediniu smeigtuku, jei ištraukus jis sausas - pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla - kepti dar 10 minučių.
4.
Nusegti formos kraštus, ant viršaus uždėti lėkštę, apversti ir tuomet nuimti kepimo popieriumi.