Kvapnūs mėsos kukuliai naminiame pomidorų padaže

AUTORIUS:
Lidija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kukuliai pomidorų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gardžiai kvepiantys mėsos kukuliai reikalauja mažai ingredientų, greitai pagaminama ir be galo skanu, patinka visai šeimai. Pomidorų padažo aštrumą galima reguliuoti pagal Gardžiai kvepiantys mėsos kukuliai reikalauja mažai ingredientų, greitai pagaminama ir be galo skanu, patinka visai šeimai. Pomidorų padažo aštrumą galima reguliuoti pagal savo skonį. (...daugiau) Lidija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų maltos kiaulienos (arba kitos mėsos)
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas prieskonių mėsai (apytikriai, arba šašlykų, troškinių prieskonių)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį pipirų
Padažui:
6 vienetai pomidorų (didesnių)
1 vienetas svogūnų (didelio)
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į keptuvę pilti aliejų ir įkaitinti ant vidutinės kaitros.
2.
Svogūną smulkiai susmulkinti ir suberti į keptuvę. Apkepti apie kelias minutes.
3.
Pomidorus nulupti, supjaustyti kubeliais. Sudėti į keptuvę su svogūnais ir patroškinti kelias minutes iki kol pomidorai pradės minkštėti. Tuomet pomidorus stambiai sutrinti elektriniu plaktuvu, šakute ar bulvių grūstuvu. Pagardinti druska, pipirais ir aitriosios paprikos milteliais, viską gerai išmaišyti ir troškinti dar kelias minutes.
4.
Į dubenį dėti faršą, berti druską, pipirus. Jei faršas labai drėgnas, galima berti šiek tiek džiūvėsėlių.
5.
Svogūną sutarkuoti, kad išsiskirtų daugiau svogūno sulčių ir sudėti į dubenį su faršu. Berti prieskonius, dėti grietinę ir išmaišyti.
6.
Į kitą keptuvę pilti aliejaus. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir dėti į keptuvę. Pavartant apkepti iki kol apskrus iš visų pusių.
7.
Kai kukuliai apkeps, juos dėti į keptuvę su pomidorų padažu ir troškinti apie 8 - 10 minutes iki kol iškeps.
AUTORIUS: Lidija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital