Korėjietiški agurkai su morkomis žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Korėjietiški agurkai su morkomis žiemai
Autorius apie receptą: Labai skanios salotos žiemai, kurias jau spėjome paragauti ir įrašyti į mėgstamiausių sąrašą. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą. Labai skanios salotos žiemai, kurias jau spėjome paragauti ir įrašyti į mėgstamiausių sąrašą. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai agurkų
0.5 kilogramo paprikos (raudonųjų arba geltonųjų)
0.5 kilogramo svogūnų
0.5 kilogramo morkų
100 gramų cukraus
100 gramų acto 9%
100 gramų saulėgrąžų aliejaus
1 galva česnako
1 vienetas aitriosios paprikos (nedidelės)
1.5 šaukšto druskos
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus supjaustyti griežinėliais arba pusiau griežinėliais, papriką supjaustyti plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus, aitriąją papriką susmulkinti mažais kubeliais, morkas sutarkuoti burokine tarka, o česnaką išspausti. Viską suberti į didelį dubenį.
2.
Į dubenį su daržovėmis įberti druskos, cukraus, supilti actą, aliejų ir gerai išmaišyti. Palikti stovėti kambario temperatūroje 2 valandas ir kelis kartus per tą laiką permaišyti.
3.
Į švarius, iškaitintus stiklainius dėti agurkų masę, nepamiršti įpilti ir susidariusio skysčio, pridengti (neužsukti!) steriliais dangteliais.
4.
Į didelio puodo dugną įkloti virtuvinį rankšluostį, išdėlioti stiklainius, pripilti į puodą vandens tiek, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Užvirti, kai užvirs, sumažinti kaitrą ir pavirti 12 - 15 minučių (0,5 litro talpos stiklainius; didesnius stiklainius reikėtų kaitinti ilgiau).
5.
Išimti stiklainius iš puodo, stipriai užsukti dangteliais, apversti stiklainius kakleliais į apačią, užkloti storu rankšluosčiu ar pledu ir palikti per naktį, kad visiškai atvėstų.
6.
Sandėliuoti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Patarimai:
Iš šio kiekio pavyks paruošti 6 vienetus po 0.5 l talpos stiklainius.
Dangtelius kaitinti galima taip: į puodą įpilti vandens, sudėti dangtelius ir užvirti, tuomet ištraukti ir nusausinti. Stiklainius gerai išplauti, skardą iškloti rankšluosčiu, pastatyti stiklainius kakleliu į apačią ir kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital