Autorius apie receptą:
Labai skani mišrainė, kurią tinka gaminti tiek su ankstyvaisiais, tiek su vėlyvaisiais kopūstais. Gaminu ją jau daug metų ir visada iš sandėliuko per žiemą dingsta pati pirma.
Labai skani mišrainė, kurią tinka gaminti tiek su ankstyvaisiais, tiek su vėlyvaisiais kopūstais. Gaminu ją jau daug metų ir visada iš sandėliuko per žiemą dingsta pati pirma. Jeigu norisi, ją dar galima papildyti pagal savo skonį, pvz. įdėti paprikos ar pakepinto svogūno. Žiemą ją tinka valgyti ir kaip salotas ar garnyrą, ir virti sriubą - įdėkite šios mišrainės, sultinio ir keletą bulvių ir turėsite pačią skaniausią vasara kvepiančią sriubą.
(...daugiau)(...mažiau)
Sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai
kopūstų
1 kilogramas
morkų
0.5 litro
pomidorų padažo
1 stiklinė
aliejaus
1 stiklinė
acto 9%
3/4 stiklinės
cukraus
3 šaukštai
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotomis morkomis.
2.
Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti.
3.
Viską supilti į kopūstus su morkomis, gerai išmaišyti, išminkyti ir palikti pastovėti per naktį.
4.
Kitą dieną sudėti viską į didelį puodą, įmaišyti pomidorų padažą ir virti and nedidelės ugnies tol, kol suminkštės kopūstai.
5.
Dar karštą sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti švariais dangteliais. Stiklainius apversti, apkloti stora kaldra ir palikti kelioms valandoms, jog lėtai atvėstų.
Labai geras receptas, tinka kaip mišrainė ir kaip sriuba, labai geras skonis
ATSAKYTI
Dovile
2020-09-24 16:57
Be galo skanus, jau pradėjome ragauti ir teks žiemai iš naujo gaminti.
ATSAKYTI
Ilona
2020-09-12 07:47
Liuks, reiks pasidaryti
ATSAKYTI
Audra
2019-10-03 13:36
kiek laiko mazdaug virti kopustus?
ATSAKYTI
Inga
2019-10-04 10:28
Labai nuo kopūstų priklauso, man apie pusvalandžio pakanka, kad suminkštėtų :)
ATSAKYTI
Jolanta
2019-09-16 08:34
Ir aš darau tokią, tik dar įdedu virtų grybų ir su jais patroškinu, pasaka koks skonis. Iš karto galiu 0,5 stiklainiuko suvalgyti
ATSAKYTI
Rita
2019-09-15 18:37
O kaip smulkiai pjaustyti kopustus? Visai visai smulkiai, su virtuviniu kombainu?
ATSAKYTI
Vida
2019-09-16 10:05
Aš pjaustau gana smulkiai, su kombainu, na bet ne visai sutrinti, kad tekstūros liktų
ATSAKYTI
Birutė
2019-09-13 18:57
Vietoj acto, labai skanu viską daryti tą patį, tik su rūgščiomis obuolių sultimis. Skonis nepakartojamas.
ATSAKYTI
ALBINA
2020-07-19 11:24
as balto vyno acta pyliau,irgi skanu
ATSAKYTI
Vida
2019-09-13 16:11
Kada dedat pomidorų padažą?
ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:17
Parašyta 4 punkte - prieš pat verdant :)
ATSAKYTI
Genute
2018-10-02 16:26
Labai skanus kopustai gaunasi,tik as suvirinu nuluptus pomidorus su paprika ir supilu i kopustus.aciu
ATSAKYTI
Onutė
2018-07-28 14:34
O didelis ačiū Jums!
ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-26 18:54
3/4 stiklinės cukraus ? Tai kas čia per kiekis, gal 3-4 stiklinės cukraus ? Ir šalia prašyta 500 g. rudojo cukraus !!! Tai kiek to cukraus reikia ir kokios "spalvos" ???
ATSAKYTI
Giedrė
2018-07-27 09:47
3/4 yra trupmena :) Trys ketvirtadaliai stiklinės, kitaip 0.75 stiklinės. Virš ingredientų prie "Rodyti akcijas" paspauskite "ne" ir nematysi tų 500 gr rudojo cukraus.
ATSAKYTI