Kopūstų mišrainė žiemai

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 232)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 232)
Kopūstų mišrainė žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani mišrainė, kurią tinka gaminti tiek su ankstyvaisiais, tiek su vėlyvaisiais kopūstais. Gaminu ją jau daug metų ir visada iš sandėliuko per žiemą dingsta pati pirma. Labai skani mišrainė, kurią tinka gaminti tiek su ankstyvaisiais, tiek su vėlyvaisiais kopūstais. Gaminu ją jau daug metų ir visada iš sandėliuko per žiemą dingsta pati pirma. Jeigu norisi, ją dar galima papildyti pagal savo skonį, pvz. įdėti paprikos ar pakepinto svogūno. Žiemą ją tinka valgyti ir kaip salotas ar garnyrą, ir virti sriubą - įdėkite šios mišrainės, sultinio ir keletą bulvių ir turėsite pačią skaniausią vasara kvepiančią sriubą. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai kopūstų
1 kilogramas morkų
0.5 litro pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotomis morkomis.
2.
Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti.
3.
Viską supilti į kopūstus su morkomis, gerai išmaišyti, išminkyti ir palikti pastovėti per naktį.
4.
Kitą dieną sudėti viską į didelį puodą, įmaišyti pomidorų padažą ir virti and nedidelės ugnies tol, kol suminkštės kopūstai.
5.
Dar karštą sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti švariais dangteliais. Stiklainius apversti, apkloti stora kaldra ir palikti kelioms valandoms, jog lėtai atvėstų.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Jolanta
2019-09-16 08:34
Ir aš darau tokią, tik dar įdedu virtų grybų ir su jais patroškinu, pasaka koks skonis. Iš karto galiu 0,5 stiklainiuko suvalgyti ATSAKYTI
Rita
2019-09-15 18:37
O kaip smulkiai pjaustyti kopustus? Visai visai smulkiai, su virtuviniu kombainu? ATSAKYTI
Birutė
2019-09-13 18:57
Vietoj acto, labai skanu viską daryti tą patį, tik su rūgščiomis obuolių sultimis. Skonis nepakartojamas. ATSAKYTI
Vida
2019-09-13 16:11
Kada dedat pomidorų padažą? ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:17
Parašyta 4 punkte - prieš pat verdant :) ATSAKYTI
Genute
2018-10-02 16:26
Labai skanus kopustai gaunasi,tik as suvirinu nuluptus pomidorus su paprika ir supilu i kopustus.aciu ATSAKYTI
Onutė
2018-07-28 14:34
O didelis ačiū Jums! ATSAKYTI
Sigitas
2018-07-26 18:54
3/4 stiklinės cukraus ? Tai kas čia per kiekis, gal 3-4 stiklinės cukraus ? Ir šalia prašyta 500 g. rudojo cukraus !!! Tai kiek to cukraus reikia ir kokios "spalvos" ??? ATSAKYTI
Giedrė
2018-07-27 09:47
3/4 yra trupmena :) Trys ketvirtadaliai stiklinės, kitaip 0.75 stiklinės. Virš ingredientų prie "Rodyti akcijas" paspauskite "ne" ir nematysi tų 500 gr rudojo cukraus. ATSAKYTI
Nijole
2017-12-01 10:36
Man nesuprantoma, kam tas actas, jeigu dedama pomidoru padazo - laikosi visa ziema ir kambario temperaturoje ATSAKYTI
Vilija
2017-12-02 16:34
Na skonio kitokio priduoda actas, bet drasiai galima daryti ir su jo maziau. Visiskai be jo as nerizikuociau, nes gal ir laikosi kazkokiomis salygomis, bet be acto yra daug didesne visokiu negeru bakteriju konservuose atsiradimo rizika ATSAKYTI
Onutė
2018-07-28 14:35
Jūs teisi ATSAKYTI
Ramune
2017-09-22 09:58
Jau keli metai ja gaminu,man ji tobula :) ATSAKYTI
Vilnietė
2017-08-26 12:48
Ir aš išsiviriau iš pusės porcijos. Negaliu pasakyti, kad neskanu gavosi, bet mišraine viso to nepavadinčiau. Juk tai paprasčiausi troškinti kopūstai. O virt tai tikrai labai ilgai reikėjo... ATSAKYTI
Sandra
2017-08-26 13:45
Na kaip vadinti, taip nepagadinsi ir skonis gana individualus reikalas :) Man būna labai patogu žiemą išsitraukti tokį paruoštą stiklainiuką ir dėti pvz. į sriubą, nieko nereikia papildomai daryti, turi iškart paruošto. O troškinti šiaip galima pagal savo skonį, aš darau dalį labiau sutroškintų, o dalį traškesnių, mažiau troškintų. Jie tada labiau kaip salotos pritinka, o tie ilgiau troškinti sriuboms ar troškiniams super. Ir dar palaukit žiemos, kai susistovi, skonis būna kitoks negu ką tik pagaminus :) ATSAKYTI
Sandra
2017-08-25 09:01
Man sis receptas keistas.kodel per nakt reikejo laikyti.virimo procesas labai ilgas. Nes kopustai pastoveje su actu labai ilgai neisvire.acto zymiai perdaug ATSAKYTI
Akvile
2017-08-25 11:54
Per nakti reikia laikyti, kad issiskirtu sultys ir skoniai isigertu, o del acto kiekio jus palaukit ziemos, kai misraine bent pora menesiu bus pastovejusi, actas tada susigeria ir skoniai susibalansuoja. Del to kad actas pilamas pradzioje, kopustai lieka traskesni, jeigu norisi labiau suvirusiu, galite acta pilti ir tiesiog baigiant troskinti, o stoveti palikti vien su druska ir cukrumi, tada ir acto galima pilti maziau, nes verdant dalis acto nugaruoja. Man cia viena skaniausiu misrainiu, darau ja kokie penki metai. Beje, ja galima daryti ir greitesniam vartojimui nevirta - tiesiog per nakti su viskuo pastovejusius kopustus kimskit i stiklainius ir laikykit saltai (pomidoru padazo tada nereikia ir virti nereikia). Irgi labai skanu, tokia traski misraine gaunasi. Viena-du menesius issilaiko labai gerai. ATSAKYTI
Bronia
2018-09-14 00:18
Aš nelaikau per naktį
ir gaunasi skaniai ATSAKYTI
Aldona
2017-08-05 23:19
Aš dar įdedu kepinto svogūno ir tikrai nieko nepamaišo, pamėginkit. ATSAKYTI
Zivile
2017-08-02 20:35
o kiek bus tas 0.75 stiklines gramais? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital