Autorius apie receptą:
Labai skanūs lengvai pikantiški marinuoti agurkai žiemai. Labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Labai skanūs lengvai pikantiški marinuoti agurkai žiemai. Labai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Monika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai
agurkų
500 gramų
pomidorų padažo
200 gramų
česnako
200 gramų
aliejaus
200 gramų
acto 9%
200 gramų
cukraus
2 šaukštai
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Agurkus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais - galima ketvirčiais ar riekelėmis ar kubeliais.
2.
Supjaustytus agurkus sudėti į puodą, įpilti aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdėti cukraus ir druskos.
3.
Užvirinti ir nuo užvirimo pradžios kaitinti 5 min., tada įdėti snulkiai sukapotą česnaką ir dar pavirinti 2-3 min.
4.
Karštus agurkus dėti į iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti, apversti ir palikti atvėsti.