1.
Aguonas suberti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palikti 30 minučių.
2.
Pyrago formą (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
3.
Pagrindui paruošti į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, supilti į dubenį, berti migdolų miltus, saldiklį, išmaišyti.
4.
Paruoštą pagrindą sudėti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti spaudžiant rankomis, jei norite, galite kilstelėti ir šonus pyragui - man pačiai taip labiau patinka, bet nebūtina.
5.
Kremui į kitą dubenį dėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinius, pilti vanilę, dėti saldiklį, išmaišyti iki vientisos masės be gumuliukų.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros, kaitinimu viršus+apačia.
7.
Aguonas nusunkti ir kelis kartus gerai permalti per elektrinį trintuvą ar kavamalę. Turi nebelikti sveiktų aguonų, pradėti skirtis pienas. Tuomet sudėti aguonas į maskarponės masę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sukrėsti ant paruošto pyrago pagrindo. Atsargiai išdėlioti vyšnias taip, kad jos nepaskęstų.
8.
Trupiniams į dubenį dėti gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą, berti migdolų miltus, kokosų drožles, saldiklį ir išmaišyti rankomis iki visa masė pavirsta trupiniais.Paruoštais trupiniais padengti pyrago viršų
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Ar pyragas iškepęs patikrinti pajudinant pyragą - jei vidurys dar skystokas, kepti dar 10 ar 15 minučių iki šis sutvirtės tiek, kad masė per centrą bus tanki, šiek tiek judanti, bet nebe skysta.
10.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir leisti visikai atvėsti. Geriausia yra pyragą dar papildomai statyti į šaldytuvą kelioms valandų.