Daržovių salotos su persikais, vytintu kumpiu ir „Burrata“ sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Daržovių salotos su persikais, vytintu kumpiu ir „Burrata“ sūriu
Daržovių salotos su persikais, vytintu kumpiu ir „Burrata“ sūriu
Daržovių salotos su persikais, vytintu kumpiu ir „Burrata“ sūriu
Daržovių salotos su persikais, vytintu kumpiu ir „Burrata“ sūriu
Autorius apie receptą: Labiausiai šį pavasarį noriu salotų. Tokių, kuriose būtų visko: spalvų, skonių, tekstūrų, lengvumo ir artėjančios vasaros nuojautos. Liko tik kelios dienos, galit Labiausiai šį pavasarį noriu salotų. Tokių, kuriose būtų visko: spalvų, skonių, tekstūrų, lengvumo ir artėjančios vasaros nuojautos. Liko tik kelios dienos, galit patikėt? Tiek ilgai laukta, tiek svajota – o ateis, kaip visad, per vieną naktį. Lai būna ši lėkštė salotų – lyg mano pasisveikinimas su už kampo jau lūkuriuojančia vasara. Jose: ir ant grotelių kepti saulės geltonumo persikai, ir saldūs vyšniniai pomidorai, ir elegantiški smidrai. Atrodytų, pavieniai ingredientai, bet buratos sūris ir vytintas kumpis juos stebuklingai sujungia į tobulai harmoningą visumą. Nepamirškite padažo – jis labai gardus, ryškaus skonio ir universalus, tad tiks daugeliui salotų, kurias maišysite šią vasarą. Virtuvė vis dažniau persikelia į kiemą prie grilio – tad atskirą vietą mano prieskonių lentynėlėje jau rado „Vegeta Natur“ grilio patiekalams skirti prieskonių mišiniai. Jų yra net keturių rūšių: klasikiniai, taip pat skirti burgeriams, šašlykams ir daržovėms. Šįkart pomidoriukus ir smidrus gardinau švelnaus skonio ir natūralios sudėties prieskonių mišiniu daržovėms „Grill Vegetables“ – jis čia puikiai tiko ir atstojo saują pavienių prieskonių (druską, česnakus, svogūnus, raudonėlius, bazilikus, pipirus ir rozmarinus). Tikiuosi, kad salotas mėgstate ir jūs. Dar daug naujų receptų ketinu pasidalinti, o pradedu nuo šio – skanaus! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Padažui:
62 gramai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
2 šaukštai klevų sirupo
1 skiltelė česnako (tarkuotos)
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio druskos
Salotoms:
2 vienetai persikų
250 gramų vyšninių pomidorų (su šakelėmis)
200 gramų burrata sūrio
200 gramų smidrų
100 gramų vytinto kumpio
1 pundelis baziliko (šviežio)
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ „Grill Vegetables“)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, j sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2.
Paruoškite salotas. Persikus supjaustykite skiltelėmis, nulaužkite sumedėjusias smidrų dalis. Persikus, smidrus ir pomidorus apšlakstykite aliejumi, smidrus ir pomidorus apiberkite šaukšteliu prieskonių mišinio daržovėms.
3.
Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite persikų skilteles, smidrus ir pomidorus. Kepkite virš karštų žarijų, kol suminkštės, apie 7-10 min. Persikų skilteles įpusėjus kepimui apverskite.
4.
Lėkštėje paskleiskite gražgarsčių lapelius. Išdėliokite keptus persikus, smidrus ir pomidorus. Išdėliokite vytinto kumpio riekeles, plėšytą buratos sūrį.
5.
Apšlakstykite padažu, papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital