Keptų grikių salotos su burokėliais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Keptų grikių salotos su burokėliais
Keptų grikių salotos su burokėliais
Autorius apie receptą: Šiam patiekalui prireiks visiškai neįmantrių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins. Puiki idėja pietums, kai nesinori mėsos. Šiam patiekalui prireiks visiškai neįmantrių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins. Puiki idėja pietums, kai nesinori mėsos. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų grikių (pervirtų, pusę jų reikia per naktį išdžiovinti, žr. patarimus)
200 gramų rapsų aliejaus
1 vienetas svogūnų
1 vienetas burokėlių (neluptas keptas 200 C orkaitėje įsuktas į foliją 50 minučių)
100 gramų iceberg salotų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas kiaušinių
20 gramų krapų
pagal skonį druskos
Marinatui:
100 gramų acto
100 gramų vandens
100 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rapsų aliejus labai gerai įkaitinamas (iki daugmaž 200 C temperatūros). Į aliejų sudedami džiovinti grikiai ir kepami trumpai, kol iškyla į paviršių, tuomet išimami, nusausinami ir pagal skonį pasūdomi.
2.
Burokėlis supjaustomas smulkiais kubeliais. Puode užvirinami visi marinato igredientai ir karštu marinatu užpilami supjaustyti burokėliai. Paliekami pasimarinuoti, kol ruošiamos salotos.
3.
Svogūnas supjaustomas žiedais, jie kepami įkaitinatame aliejuje apie 2 minutes iki gražiai apskurnda. Tada nusausinami ir pagal skonį pagardinami druska.
4.
Į indą dedami virti grikiai, į juos dedamos kubeliais smulkintos iceberg salotos, smulkinti švieži krapai, kepti svogūnai, kepinti grikių spragėsiai, dedama burokėlių marinato ir alyvuogių aliejaus, pagal skonį pagardinama druska, viskas gerai išmaišoma.
5.
Į dubenio vidurį įmušamas kiaušinis, kuris kepamas iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 4-6 minutes, išėmus – atvėsinama.
6.
Aplink kiaušinį dedamos paruoštos salotos, dekoruojama likusiais krapais ir keptais svogūnais, pašlakstoma alyvuogių aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital