Autorius apie receptą:
Super greitai pagaminamas, gaivus ir labai skanus desertas. Vaisiai jam tinka patys įvairiausi - mes naudojome kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir obuoliai, slyvos, persimonai ar
Super greitai pagaminamas, gaivus ir labai skanus desertas. Vaisiai jam tinka patys įvairiausi - mes naudojome kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir obuoliai, slyvos, persimonai ar kiti mėgstami tvirtesni vaisiai.
(...daugiau)(...mažiau)
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų
vaisių
(tinka įvairūs mėgstami)
100 gramų
sūrio su melsvuoju pelėsiu
1 saujelė
riešutų
šiek tiek
sirupo
(mėgstamo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Vaisius pjaukite pusiau ir apkepkite ant grilio arba grilio keptuvės iki suminkštės (bet dar bus tvirti, laikantys formą). Jeigu neturite grilio keptuvės, galite kepti ir paprastoje sunkesnėje keptuvėje (pvz. ketaus) arba iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2.
Suminkštėjusius vaisius supjaustykite šiek tiek smulkiau ir išdėliokite į lėkštes.
3.
Ant karštų vaisių užtrupinkite pelėsinį sūrį.
4.
Apšlakstykite mėgstamu sirupu (tinka bet kuris mėgiamas ar turimas - pvz. Vyšnių sirupas, klevų sirupas ar net tirštas balzaminis actas).
5.
Apibarstykie smulkintais riešutais
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Gamindamį šį desertą TV laidoje mes naudojome kriaušes ir figas, bet puikiai tiks ir kitokie mėgiami tvirtesnės tekstūros vaisiai - obuoliai, slyvos, persimonai, ananasai ir kt.