Autorius apie receptą:
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.
(...daugiau)(...mažiau)
LaMaistas.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 lapas
lavašo
(apie 190 gr)
200 gramų
kreminio sūrio
160 gramų
fermentinio sūrio
1 pundelis
krapų
2 skiltelės
česnako
(ar 0.5 šaukštelio česnako granulių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į kreminį sūrelį įspausti česnaką ir išmaišyti.
2.
Lavašą perpjauti į dvi ar tris dalis (taip bus patogiau susukti). Aptepti kreminiu sūreliu.
3.
Sūrį smulkiai sutarkuoti ir pabarstyti lavašą.
4.
Krapus smulkiai sukapoti ir pabarstyti lavašą.
5.
Kuo standžiau susukti, supjaustyti riekelėmis ir sudėti į keksiukų formeles. Galima kepti ir tiesiog suktinukus sustačius ant kepimo popieriaus, bet keksiukų formelėse lavašo suktinukai geriau išlaikys formą, "neišsižios".
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6 - 7 minutes. Palikti minutėlę, išimti iš formelių, apversti (taip viršuje bus dailesnė apskrudusi pusė) ir ragauti!
Patarimai:
•
Suktinukus galima kepti ir keptuvėje. Tuomet kiekvieną reikėtų iš visų pusių šiek tiek pamirkyti kiaušinio plakinyje ir kepti truputyje įkaitintoje aliejaus iš visų pusių, kol apskrus. Kiaušinio plakinys reikalingas tam, kad sulaikytų tirpstantį sūrį nuo ištekėjimo.
•
Įdarui papildomai galima dėti smulkintos rūkytos šoninės ar kumpelio, kitų ingredientų, tik nesirinkite labai vandeningų priedų, pvz., pomidorų.