Autorius apie receptą:
Šiame itin lengvai ir greitai paruošiamame deserte puikiai dera prinokusio persimono saldumas su vos juntamu subtilaus skonio ožkų sūrio sūrumu ir lengvumu bei riešutų
Šiame itin lengvai ir greitai paruošiamame deserte puikiai dera prinokusio persimono saldumas su vos juntamu subtilaus skonio ožkų sūrio sūrumu ir lengvumu bei riešutų traškumu.
(...daugiau)(...mažiau)
Laima
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas
persimono
50 gramų
ožkos pieno sūrio
(naudojau „Chavroux“)
30 gramų
graikinių riešutų
(smulkintų)
2 šaukšteliai
medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pesimoną perpjauti per pusę ir išskobti dalį vidaus.
2.
Ožkos pieno sūrį sumaišyti su smulkintais graikiniais riešutais. Apie 1 arbatinį šaukštelį smulkintų riešutų pasilikti pabarstymui.
3.
Į išskobtą persimono duobutę dėti sūrio ir graikinių riešutų įdaro, ant viršaus užberti likusius riešutus ir užpilti po šaukštelį skysto medaus.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol persimonas suminkštės. Jei persimonas didelis ir nelabai prinokęs, kepti reikės ilgiau.