Autorius apie receptą:
Labai skanus, taupus ir greitas tinginys su kavos nata. Jį pagaminsite be galo paprastai. Beje, jeigu norite dar stipresnio kavos skonio, vietoje pieno galite irgi naudoti kavą.
Labai skanus, taupus ir greitas tinginys su kavos nata. Jį pagaminsite be galo paprastai. Beje, jeigu norite dar stipresnio kavos skonio, vietoje pieno galite irgi naudoti kavą.
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
420 gramų
sausainių
(naudojau Gaidelio klasikinius)
150 gramų
sviesto
120 gramų
cukraus
100 mililitrų
pieno
100 mililitrų
kavos
(stiprios)
3 šaukštai
kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais kaip tradiciniam tinginiui.
2.
Į prikaistuvį dedu kubeliais supjaustytą sviestą, cukrų, kakavą ir supilu pieną. Maišydama pakaitinu iki viskas ištirpsta. Tada supilu kavą.
3.
Toliau maišydama kaitinu ant vidutinės ugnies iki masė užverda ir šiek tiek sutirštėja. Labai smarkiai sutirštėti neturi, tiesiog iš skystos viršti šiek tiek tirštesne, kremiškesne. Man tas paprastai trunka apie 12-15 min. nuo kaitinimo pradžios.
4.
Karštą masę supilu ant sausainių ir gerai išmaišau. Leidžiu pastovėti 5-10 min, o tada dar kartą išmaišau.
5.
Sausainių masę dedu į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą, standžiai šaukštu paspausdama, kad neliktų tarpų.