Jautienos steikas ketaus puode

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Jautienos steikas ketaus puode
Autorius apie receptą: Labai gardus patiekalas! Labai gardus patiekalas! Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
800 gramų jautienos (brandintos, kepsnių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
3 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šakelė rozmarinų šakelių
Garnyrui:
6 vienetai bulvių
200 gramų šparaginių pupelių
200 gramų smidrų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia – būtinai 15 minučių prieš kepimą mėsą palaikome kambario temperatūroje.
2.
Garnyrui paruošiame traškias bulves. Bulvę įstatome tarp azijietiškų lazdelių ir įpjaustome plonomis riekelėmis, aptepame aliejumi pabarstome druska ir pipirais.
3.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
4.
Šparagines pupeles ir smidrus trumpai apverdame, atidedame.
5.
Kai bulves jau prie kepimo pabaigos, laikas kepti steiką. Kambario temperatūros mėsą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
6.
Gerai įkaitiname ketaus puodą. Į jį dedame mėsą ir kepame lygiai 5 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 5 minutes, turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite visiškai iškepto (well done) steiko, kepkite viso 10 minučių. Aš kepiau 5 minutes. Kai iki kepimo pabaigos lieka 3 minutės, į keptuvę dedame sviestą, česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Likusias kepimo minutes vis apšlakstome steiką šiuo sviestu ir nepamirštame ir kas minutę apversti paties kepsnio. Kai mėsa iškeps, labai svarbu, prieš pjaustant, palikti ją 5 minutėms pasilsėti - tada pjaustant, išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė.
7.
Supjaustome mėsą juostelėmis ir patiekiame su keptomis bulvytėmis, apvirtomis šparaginėmis pupelėmis ir smidrais.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital