1.
Vištieną nuplauname, nusausiname, pagal skonį įtriname druska bei pipirais.
2.
Raudoną ir geltoną paprikas supjaustome kubeliais, o pievagrybius, aitriąją papriką ir morkas - riekelėmis.
3.
Gilioje troškinimui skirtoje keptuvėje (arba storadugniame puode) įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkiai supjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus skaidrus.
4.
Dedame smulkiai kapotą česnaką ir maišydami kepame dar 30 sekundžių.
5.
Dedame paprikas, morkas, pievagrybius ir džiovintas prieskonines žoleles. Kepame apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės pradės minkštėti.
6.
Pastumiame daržoves į kraštus, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir apkepame vištieną iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Jeigu keptuvėje mažai vietos, vištieną apkepkite atskirame inde ir tada sudėkite prie daržovių.
7.
Pilame vyną ir kaitiname ant silpnos ugnies 5-6 minutes.
8.
Dedame smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vyšninius pomidoriukus (jeigu didesni - galima juos perpjauti pusiau). Jeigu naudotumėte šviežius pomidorus, juos pirmiausia nulupkite (įpjaukite galus kryžiuku, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite minutę - odelės atšoks) ir susmulkinkite.
9.
Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30-40 minučių ant silpnos kaitros. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti.
10.
Dedame alyvuoges, čiobrelį (vieną šakelę galite atsidėti papuošimui) ir troškiname dar 10 minučių.
11.
Paragaujame, pagardiname druska ir pipirais, jeigu reikia.
12.
Patiekdami galime dar pagardinti šviežiomis petražolėmis ir čiobrelio šakele.
13.
Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.