Gruziniška vištiena „Shkmeruli”

AUTORIUS:
Živilė "Valgė spalvė"
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Gruziniška vištiena „Shkmeruli”
Gruziniška vištiena „Shkmeruli”
Gruziniška vištiena „Shkmeruli”
Gruziniška vištiena „Shkmeruli”
Autorius apie receptą: „Shkmeruli“ – yra neįtikėtinai paprastai paruošiamas vištienos receptas, kurį parsivežiau iš kelionės po Gruziją. Čia nėra jokių sudėtingų ingredientų, jokios „Shkmeruli“ – yra neįtikėtinai paprastai paruošiamas vištienos receptas, kurį parsivežiau iš kelionės po Gruziją. Čia nėra jokių sudėtingų ingredientų, jokios sudėtingos technikos. Tikiuosi, kad Jums patiks ši Sakartvelo klasika ir šią vištieną gaminsite ne kartą ir ne du. (...daugiau) Živilė "Valgė spalvė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištos (apytikriai)
300 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
15 skiltelių česnako
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Padalinkite vištą į standartines aštuonias dalis arba kaip Jums patogu. Pabarstykite druska ir pipirais.
2.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių maždaug 10 minučių. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
3.
Sudėkite gabalėlius į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje dar 30 minučių.
4.
Nulupkite ir sutarkuokite česnakus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite česnaką ir troškinkite 1-2 minutes, supilkite pieną. Viską užvirinkite ir kaitinkite 5 minutes ant mažos ugnies.
5.
Išimkite iš orkaitės vištieną, dėkite ją į karščiui atsparų indą (tradiciškai gruzinai naudoja negilų molinį puodą, bet puikiai tinka ir ketaus keptuvė). Padažą užpilkite ant vištienos ir vėl kepkite orkaitėje 5 minutes.
6.
Patiekite ir mėgaukitės! Skanaus!
AUTORIUS: Živilė "Valgė spalvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital