Grilyje keptos bulvytės su pagardais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Grilyje keptos bulvytės su pagardais
Grilyje keptos bulvytės su pagardais
Grilyje keptos bulvytės su pagardais
Autorius apie receptą: Keptos bulvių skiltelės lėkštėje dažniausiai užima garnyro vietą – paprastos, skanios, bet kartais gal net kiek nuobodžios. Visą nuobodulį akimirksniu išsklaido kitoks Keptos bulvių skiltelės lėkštėje dažniausiai užima garnyro vietą – paprastos, skanios, bet kartais gal net kiek nuobodžios. Visą nuobodulį akimirksniu išsklaido kitoks gaminimo ir patiekimo būdas. Tokios bulvės, keptos grilyje ir apkeptos sūriu bei skrudinta šonine, gali būti ne tik garnyras, bet ir pagrindinis patiekalas. Kad skonių natų būtų dar daugiau, patiekite jas su pikantišku „Ranch“ tipo padažu. Kol bulvės kepa folijoje, jos suminkštėja. Išimtos iš folijos, gardžiai apskrunda. Tuomet tereikia kelių minučių, kad ant viršaus užbertas sūris gardžiai išsilydytų. Paprasta, bet labai skanu! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas mažų bulvyčių
200 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (naudojau ,,Vegeta Natur“ „Grill Vegetables“)
Padažui:
125 gramai grietinės (riebios)
125 gramai graikiško jogurto
125 gramai majonezo
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas krapų (smulkiai kapotų)
1 šaukštas petražolių (smulkiai kapotų)
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš pradžių paruoškite padažą. Jam visus ingredientus sumaišykite ir uždengtame indelyje laikykite šaldytuve iki patiekiant.
2.
Iškepkite bulves. Bulvytes gerai nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis (jei didesnės – supjaustykite plonesnėmis skiltelėmis ar kubeliais). Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu.
3.
Suberkite į kepimo formelę (ar kelias nedideles porcijines kepimo formeles), uždenkite folija.
4.
Paruoškite kamado kepsninę netiesioginiam kepimui (su deflektoriumi). Įkaitinkite iki 190 °C temperatūros. Dėkite kepimo indą su bulvytėmis ant grotelių virš karštų žarijų ir kepkite 30 minučių, kol bulvės suminkštės.
5.
Nuimkite foliją ir kepkite dar apie 20 minučių, kol apskrus.
6.
Užberkite tarkuotą čederio sūrį ir kepkite dar 5 minutes, kol sūris išsilydys.
7.
Bulvytėms baigiant kepti, į kepsninę ant grotelių šalia kepimo formelės išdėliokite šoninės juosteles ir leiskite joms apskrusti iki traškumo.
8.
Sūriui išsilydžius, kepimo formelę išimkite iš kepsninės. Ant viršaus užberkite smulkintos skrudintos šoninės gabalėlių ir smulkintų petražolių. Patiekite su padažu.
Patarimai:
Jei gaminsite nedideles buvytes, jas pakaks perpjauti į keturias dalis. Jei naudosite dideles bulves, supjaustykite jas nedideliais kubeliais.
Bulvytėms kepti nėra būtinas kepimo indas, jas galite kepti folijos krepšeliuose (viena porcija – viename folijos krepšelyje), - toks būdas bus itin patogus grilinimui laukinėje gamtoje.
Vietoje „Ranch“ tipo padažo bulvytes galite patiekti su grietine.
Vietoje daugelio pavienių prieskonių bulvytėms pagardinti puikiai tinka „Vegeta Natur“ natūralios sudėties prieskonių mišinys „Grill Vegetables“.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital