Autorius apie receptą:
Greitai paruošiami, reikės tik trupučio kantrybės, kol pastovės ir sustings.
Greitai paruošiami, reikės tik trupučio kantrybės, kol pastovės ir sustings.
Ingrida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
397 gramai
karamelizuoto kondensuoto pieno
(1 skardinės)
360 gramų
sausainių
(Ulker ar Selgos tipo)
80 gramų
sviesto
Viršui:
80 gramų
šokolado
20 gramų
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Formą (naudojau 20*20 cm) iškloti kepimo popieriumi.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną pašildyti, kol šiek tiek suskystės, kartu su sviestu. Išmaišyti iki vientisumo.
3.
Formos dugną iškloti sausainiais. Jei sausainiai nevisiškai atitinka formos dydžio, juos apipjaustyti ar aplaužyti. Tepti karamelinio kremo. Vėl kloti sausainių, vėl tepti karamelės ir t.t. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių.
4.
Sausainių virtų uždengti kepimo popieriumi, plėvele ar maišeliu ir paslėgti kepimo lenetele, ant jos uždėti sunkesnį indą.
5.
Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms ar pernakt.
6.
Šokoladą ištirpinti su sviestu. Aptepti sausainių pyrago viršų ir palikti dar valandėlę šaldytuve sustingti. Skanaus!