Greitas štrudelis su vyšniomis

AUTORIUS:
Livija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Greitas štrudelis su vyšniomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vienas skaniausių desertų, kurį galima ruošti su įvairiomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais, tačiau juk reikia pasimėgauti ir šviežiomis vyšniomis! Tiesa, tinka ir Vienas skaniausių desertų, kurį galima ruošti su įvairiomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais, tačiau juk reikia pasimėgauti ir šviežiomis vyšniomis! Tiesa, tinka ir šaldytos, bet su šviežiomis visad būna skaniau. Atvėsusį pyragą labai tinka pabarstyti su cukraus pudra. (...daugiau) Livija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
550 gramų vyšnių
500 gramų sluoksniuotos tešlos
50 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukšteliai vandens
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis citrinos žievelės
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C laipsnių temperatūros.
2.
Didelę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
3.
Iš vyšnių išimti kauliukus, vyšnias sudėti į puodą, berti cukrų, dėti citrinos žievelę, pilti citrinų sultis ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Leisti silpnai užvirt. Virti reikėtų apie 7-10 minutes vis pamaišant, kol atsiras skysčio ir vyšnios taps minkštos.
4.
Į dubenėlį berti krakmolą, pilti vandenį ir išmaišyti. Nuolat maišant plona srovele supilti į puodą su vyšniomis. Užvirti ir pavirti dar apie 30 sekundžių, kol pasimatys, jog masė tirštėja. Leisti masei atvėsti.
5.
Tešlos lapelius sudėti ant paruošto kepimo popieriaus. Dėti reikėtų taip, kad tešlos lakštų krašteliai persidengtų, persidengimo vietas dar šiek tiek suspausti pirštais (jeigu nesulimpa, patepti vandeniu). Tokiu būdu padarome didesnį stačiakampį tešlos lakštą. Tuomet šiek tiek pakočioti kočėlu.
6.
Vyšnių įdarą dėti ant tešlos lakšto ir paskirstyti per visą ilgį paliekant po kelis centimetrus tuščių kraštų, kad būtų galima uždengti vyšnių sluoksnį.
7.
Užlenkti du siauresnius galus vieną prieš kitą, tuomet lenkti vieną šoną, galiausiai užlenkti kitą. Labai gerai užspausti visus kraštus, jei nelimpa, tai truputį patepkite vandeniu.
8.
Į dubenį įmušti kiaušinį, pilti pieno ir išplakti, aptepti štrudelio viršų.
9.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Palikti atvėsti, pabarstyti cukraus pudra ir tuomet supjaustyti.
AUTORIUS: Livija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital