Greitas grietininis plokštainis

AUTORIUS:
sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 90)
Grietininis plokštainis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai lengvai pagaminamas minkštutis, purus pyragas. Vietoje džiovintų abrikosų galima dėti bet kokių kitų džiovintų vaisių arba uogų. Arba galima įpjaustyti šviežių Labai lengvai pagaminamas minkštutis, purus pyragas. Vietoje džiovintų abrikosų galima dėti bet kokių kitų džiovintų vaisių arba uogų. Arba galima įpjaustyti šviežių vaisių, pavyzdžiui, obuolių ar kriaušių. (...daugiau) sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų džiovintų abrikosų
1 šaukštas sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius gerai ištriname su cukrumi ir kambario temperatūros sviestu.
2.
Supilame grietinę, ir nuolat maišant suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltus dėkite pamažu, ne iškart visus, nes tešla turi gautis tokia tirštos grietinės konsistencijos, tad priklausomai nuo kiaušinių dydžio miltų gali prireikti ir šiek tiek mažiau. Galiausiai suberiame susmulkintus džiovintus abrikosus.
3.
Sudedame tešlą į kepimo skardą, pateptą svietu arba išklotą kepimo popieriumi. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių (kol viršus gražiai paruduos, o įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų).
AUTORIUS: sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Jolanta
2019-02-24 09:34
Labai paprastas ir greitas pyragas. Tik aš sumažinau cukraus kiekį, nedėjau abrikosų, o i tešlą įmaisiau su šaukštus riešutų sviesto ir truputį aguonu. Gavosi tobulas pyragas/duona! Ir nepaprastai skanu pusryčiams su sūrio riekele ATSAKYTI
Jūratė
2018-05-18 21:25
Tešla labai lengvai paruošiama ir super skanu. ATSAKYTI
Jurgita
2017-10-01 18:17
Labai skanu ir paprasta padaryt. Tik kitą kart dėsiu abrikosus ant viršaus, nes visi nusėdo į dugną ATSAKYTI
Loreta
2017-10-02 15:02
Galite tešlą truputį tirštesnę daryti arba abrikosus, prieš dedant į tešlą, truputį apvolioti miltuose. Ir įmaišyti labai palengva. Tada nenusėda :-) ATSAKYTI
Inga
2012-02-01 19:38
Minkštas, purus, greit iškepa. Nedėjau abrikosų, valgėm su trintomis uogomis. Galbūt dėčiau šiek tiek mažiau cukraus. ATSAKYTI
Ruta
2011-11-28 12:11
O kokio tirštumo tešla turi būti? ATSAKYTI
Liana
2017-08-23 17:32
Tokia tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu gautųsi kietesnė, įdėkite dar grietinės arba tiesiog dėkite mažiau miltų. Nes kiaušiniai būna skirtingo dydžio ir skirtingų rūšių miltai skirtingai brinksta, tad tikslų miltų kiekį reikėtų pagal tešlą žiūrėti. ATSAKYTI
Pyragas
2011-02-26 11:32
Nuostabus pyragas!:) Truputi pakeiciau recepta gavosi dar skaniau;) Idejau 2-3 saukstus kakavos, vietoj abrikosu - graikisku riesutu, kai iskepe virsu istepiau mazu sluoksniu sokaladinio kremo (nutela) ir uzbarsciau kokoso drozlem;) Pasaka!:) ATSAKYTI
ranune
2011-02-15 18:34
nerealiai skanus pyragas! ATSAKYTI
sigita
2011-02-06 17:02
labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital