Autorius apie receptą:
Brokolis yra labai gardi daržovė, tik ją reikia truputį prisijaukinti. Jei dar tik bandote prisijaukinti šią daržovę, brokolio gabaliukus supjaustykite kuo smulkiau,
Brokolis yra labai gardi daržovė, tik ją reikia truputį prisijaukinti. Jei dar tik bandote prisijaukinti šią daržovę, brokolio gabaliukus supjaustykite kuo smulkiau, sumaišius su ryžiais ir paslėpus po ištirpusio sūrio kepure jie, tikrai neatrodys tokie baisūs.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų
brokolių
150 gramų
ilgagrūdžių ryžių
100 gramų
sūrio
(tarkuoto)
3 šaukštai
majonezo
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius nuplaukite ir išvirkite.
2.
Brokolius supjaustykite mažomis šakelėmis, virkite pasūdytame vandenyje apie 4-5 minutes, kol suminkštės.
3.
Virtus ryžius sumaišykite su virtais brokolio gabaliukais ir majonezu. Pagardinkite druska, pipirais, sudėkite į apkepo formą, apiberkite tarkuotu sūriu.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, arba kol sūris išsilydys ir ims palengva gelsvėti. Mėgaukitės kaip vegetarišku pateikalu aba kaip garnyru prie mėsos ar žuvies.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"