Autorius apie receptą:
Labai lengvas ir vasariškas receptas. Dažnai būna, jog žmonės deda actą į tzatziki, bet mūsų šeimoje jo nededame, nes paprastume ir slypi visas skonis. Galite šį padažą
Labai lengvas ir vasariškas receptas. Dažnai būna, jog žmonės deda actą į tzatziki, bet mūsų šeimoje jo nededame, nes paprastume ir slypi visas skonis. Galite šį padažą naudoti prie mėsos, salotų ar tiesiog mėgautis su mėgstama duonele. Skanaus.
(...daugiau)(...mažiau)
Gabrielė Baziliauskaitė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų
graikiško jogurto
1 vienetas
agurkų
3 skiltelės
česnako
1 šaukštas
druskos
(apytikriai)
1 šaukštelis
maltų juodųjų pipirų
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurką nulupame, išaižome česnako skilteles. Agurką sutarkuojame burokine tarka. Sutarkuotą agurką rankomis išspaudžiame, kad liktų kiek įmanoma mažiau skysčio ir būtų kuo sausesnis, kad vėliau neskystintu jogurto. Česnaką sutarkuojame smulkiausia tarkos puse.
2.
Išspausta agurką dedame į graikišką jogurtą. Sudedame sutarkuotą česnaką, beriame druską su pipirais (reguliuokite pagal savo skonį) ir viską gerai išmaišome.
Patarimai:
•
Svarbu naudoti graikišką jogurtą, o ne graikiško stiliaus. Skonis bus kuo autentiškesnis.