Galetė su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Galetė su braškėmis
Autorius apie receptą: Puikus desertas savaitgaliui! Puikus desertas savaitgaliui! Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (šalto)
60 mililitrų vandens (šalto)
50 gramų cukraus
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
Įdarui:
400 gramų braškių
30 gramų cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes sumaišome su cukrumi ir paliekame pastovėti.
2.
Tešlai šaltą sviestą supjaustome kubeliais.
3.
Miltus sumaišome su cukrumi, druska, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir rankomis sumaišome iki trupinių. Supilame vandenį, suformuojame tešlos rutulį, įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
4.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Nuo braškių nupilame susidariusį vandenį. Aptepimui išplakame kiaušinį.
5.
Ant paviršiaus pasibarstome miltų ir iš tešlos iškočiojame maždaug 30 cm apskritimą. Perkeliame į kepimo skardą ir ant viršaus sudedame paruoštas braškes. Nuo kraštų paliekame apie 4 cm! Sudėjus braškes, kraštus gražiai užlenkiame. Aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome cukrumi.
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai pageltonuos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital