Gaivus uogų ir grietinėlės tortas

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Gaivus uogų ir grietinėlės tortas
Autorius apie receptą: Šis tortas patiks ir patiems išrankiausiems valgytojams, nes yra gaivus ir lengvas, jį sugebės pasigaminti net pradedantieji kepėjai. Šis tortas patiks ir patiems išrankiausiems valgytojams, nes yra gaivus ir lengvas, jį sugebės pasigaminti net pradedantieji kepėjai. Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
8 vienetai kiaušinių
240 gramų kvietinių miltų
240 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
500 gramų maskarponės sūrio
60 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų (sulčių ir žievelės)
4 šaukšteliai želatinos
pagal skonį vanilės esencijos
Įdarui:
300 gramų braškių
300 gramų šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui miltus su kepimo milteliais persijojame.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki gelsvų, purių putų. Lėtai įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešlą padalinu į tris 24 cm skersmens kepimo formas.
3.
Kepame biskvitą 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Iškepusiam biskvitui leidžiame atvėsti. Jei biskvitas nelygus, jam atvėsus nupjauname "kepurę" su peiliu. Biskvito likučius vėliau sutrupiname, naudosime torto papuošimui.
4.
Prieš pradedant ruošti kremą, želatiną užpilame šiek tiek šalto vandens ir leidžiame išbrinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, neleidžiame užvirti.
5.
Kremui grietinėlę suplakame su cukraus pudra. Kai grietinėlė pasidaro standi, įmaišome maskarponę, įtarkuojame citrinos žievelės (pagal skonį) ir įmaišome 2 šaukštus citrinos sulčių. Į kremą lėtai plakdami įmaišome želatiną. Jei kremas skystokas, leidžiame jam pailsėti šaldytuve bent pusvalandį.
6.
Kol kremas stingsta, pasiruošiame uogas. Dalį uogų supjaustome gabalėliais, kitas pasiliekame torto papuošimui.
7.
3/4 kremo sumaišome su pjaustytomis uogomis, likusį kremą pasiliekame torto paviršiui padengti.
8.
Tortą renkame sluoksniuodami - biskvitas, kremas, biskvitas. Galiausiai surinktą tortą aptepame likusiu kremu be uogų, šonus papuošiame biskvito trupiniais, viršų uogomis.
9.
Tortas skaniausias pabuvęs šaldytuve per naktį.
Patarimai:
Uogas, cukraus kiekį kreme galima keisti pagal skonį, sezoniškumą. Biskvitą galima keisti kakaviniu.
AUTORIUS: Ugnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital