Autorius apie receptą:
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, pavasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, pavasariškai lengvas ir labai skanus desertas su pienu, grietinėle ir vaisiais. Jis skanus ir be persikų arba juos galima pakeisti kitokiais vaisiais ar uogomis!
(...daugiau)(...mažiau)
Kotryna
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų
pieno
100 gramų
cukraus
(ar pagal skonį)
2 šaukštai
želatinos
Patiekiant:
300 gramų
konservuotų persikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 50 ml šalto pieno ir palikti išbrinkti apie 10 minučių.
2.
Dubenėlį su išbrinkusia želatina statyti ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio dubenėlio dugnas nesiliestų prie vandens. Kaitinti, vis maišant, kol želatina ištirps. Labai svarbu, kad skystis su želatina neužvirtų! Ištirpusią želatiną palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Likusį pieną su grietinėle ir cukrumi kaitinti, maišant, kol cukrus ištirps. Neužvirinti. Kai cukrus ištirps, nuimti nuo kaitros, palikti šiek tiek pravėsti.
4.
Į pieno - grietinėlės mišinį, nuolat maišant supilti tirpintą želatiną.
5.
Išpilstyti į taures. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet dėti į šaldytuvą galutinai sustingti kelioms valandoms ar pernakt.
6.
Prieš patiekiant, persikus supjaustyti mažais gabalėliais ir išdėlioti į taures.