Autorius apie receptą:
Labai skanus, patiks mėgstantiems maloniai subalansuotą citrinos skonį, rūgštelę ir saldumą. Šis kremas puikiai tinka prie įvairių blynų, gaminant desertus, net ruošiant
Labai skanus, patiks mėgstantiems maloniai subalansuotą citrinos skonį, rūgštelę ir saldumą. Šis kremas puikiai tinka prie įvairių blynų, gaminant desertus, net ruošiant tiramisu. Iš nurodyto ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 300 g citrinų kremo. Receptas gamintas pagal Astą iš Saulėta virtuvė..
(...daugiau)(...mažiau)
Justina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai
citrinų
(sultingų, vidutinio dydžio)
3 vienetai
kiaušinių
(M dydžio)
150 gramų
cukraus pudros
(arba cukraus)
100 gramų
sviesto
(tirpinto ir atvėsinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį nutarkuoti citrinų žieveles, labai svarbu tarkuoti tik geltoną dalį, tuomet įspausti citrinų sultis, berti cukraus pudrą, įmušti kiaušinius ir supilti ištirpintą pravėsusį sviestą.
2.
Viską išplakti šluotele arba elektriniu plakikliu, kad viskas susijungtų. Jei naudosite ne cukraus pudrą, o cukrų, plakti reikia iki cukraus kristalai ištirps.
3.
Paruoštą masę supilti į prikaistuvį arba nedidelį puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant šluotele iki kremas sutirštės. Labai svarbu neleisti užvirti.
4.
Sutirštėjusį kremą nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti kambario temperatūroje, o kai atvės, perkošti per sietelį.