1.
Želės kubeliams paruošti užvirkite 250 ml vandens.
2.
Į dubenėlį įpilkite šiek tiek užvirto vandens, suberkite želės miltelius, gerai išmaišykite ir maišant supilkite likusį vandenį. Maišykite, kol milteliai visiškai ištirps.
3.
Želę supilkite į indelį (geriau stačiakampio ar kvadrato formos) ir įdėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustings, supjaustykite kubeliais.
4.
Biskvitui paruošti kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite apie 10 min., kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps puri. Baigiant plakti, suberkite citrinos žievelę.
5.
Įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nemaišykite per ilgai, kad tešla neprarastų purumo.
6.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir ant jo šalia vienas kito nubrėžkite vieną 20 cm dydžio ir du 16 cm dydžio apskritimus. Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele švelniai palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų.
7.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite pirštu paliesdami jo viršų: paliestoje vietoje turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį.
8.
Biskvitą atvėsinkite. Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išpjaukite vieną 20 cm ir du 16 cm dydžio apskritimus.
9.
Sirupui paruošti sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Atidėkite, kol prireiks.
10.
Jogurtiniam sluoksniui pagaminti visi produktai, išskyrus grietinėlę, turi būti kambario temperatūros.
11.
Jogurtą sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis ir žievele bei vanilės ekstraktu.
12.
Ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800 W galingumą, intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palikite šiek tiek atvėsti, kad šokoladas nebūtų karštas.
13.
Į jogurto kremą įmaišykite tirpintą šokoladą.
14.
Želatiną užpilkite pienu ir trumpai pabrinkinkite.
15.
Iki purumo išplakite grietinėlę ir padėkite į šaldytuvą, kol jos prireiks.
16.
Išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol visiškai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių. Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus jogurto kremo ir iškart intensyviai išmaišykite šluotele. Vis įdėkite po kelis šaukštus ir greitai maišykite, kol sudėsite apie trečdalį masės.
17.
Tolygiai sumaišykite abi mases. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai viena kryptimi išmaišykite silikonine mentele.
18.
20 cm dydžio konditerinio žiedo ar atsegamos torto formos vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriumi.
19.
Įdėkite 20 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite apie trečdalį sirupo ant biskvito. Dalį kremo supilkite ant biskvito ir išdėliokite dalį citrininės želė kubelių taip, kad panirtų į kremą. Uždėkite 16 cm dydžio biskvitą ir šepetėliu paskirstykite sirupą (stebėkite, kad sirupas netekėtų ant kremo). Vėl pilkite jogurto kremą ir panardinkite jame želė kubelius. Uždėkite likusį 16 cm dydžio biskvitą, sudrėkinkite sirupu, supilkite pusę likusio kremo, panardinkite želė kubelius (visų gali neprireikti, man truputis liko) ir užpilkite likusiu jogurto kremu.
20.
Dėkite į šaldytuvą bent 6–8 valandoms ar ilgiau. Papuoškite, kaip Jums patinka.