Citrininė vištienos krūtinėlė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Citrininė vištienos krūtinėlė
Autorius apie receptą: Norėdami vištienos krūtinėlę pamarinuoti greičiau, pasinaudokite gudrybe ir subadykite ją šakute – taip prieskoniai į vištieną įsigers greičiau ir tolygiau. Norėdami vištienos krūtinėlę pamarinuoti greičiau, pasinaudokite gudrybe ir subadykite ją šakute – taip prieskoniai į vištieną įsigers greičiau ir tolygiau. Citrinos, česnakai ir prieskoninės žolelės puikiai dera su vištiena, pagal šį receptą paruošti kepsniai iškeps sultingi, švelnaus ir gaivaus skonio. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų vištienos krūtinėlės
Marinatui:
0.5 vieneto citrinų (nutarkuotos žievelės ir išspaustų sulčių)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas medaus
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
2.
Kad vištiena geriau ir greičiau įgertų prieskonius, subadykite ją šakute.
3.
Į sandariai uždaromą plastikinį šaldymo maišelį (galite naudoti ir kitokį sandariai užsidarantį indą) supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, skystą medų, suberkite visus prieskonius ir sudėkite tarkuotas česnako skilteles.
4.
Į tą patį maišelį sudėkite ir vištos krūtinėles.
5.
Maišelį uždarykite ir vištienos krūtinėlę labai gerai išmasažuokite, leisdami prieskoniams pasiskirstyti tolygiai ir padengti visą krūtinėlių paviršių.
6.
Palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje apie 15-30 minučių, kol įkaitinsite kepsninę ar grilį.
7.
Mes kepėme grilyje, bet galima kepti ir orkaitėje (žr. patarimus po receptu). Ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų ir kepkite apie 20 minučių (kepimo laikui įpusėjus, apverskite). Tikslus kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio, todėl geriausia pasinaudoti maisto termometru – tinkamai iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 74 ᵒC. Svarbiausia vištienos neperkepti, nes tuomet ji taps sausa, praras sultingumą.
8.
Patiekite nedelsiant, valgykite su mėgstamais priedais: šviežiomis daržovėmis, virtais ryžiais ar kitomis kruopomis.
Patarimai:
Kepimas orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 220 laipsnių. Krūtinėles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba ant orkaitės grotelių. Kepkite 15 - 20 minučių, priklausomai nuo to, kokio storio vištienos krūtinėles naudosite. Vištiena bus iškepusi, kai storiausioje kepsniuko vietoje temperatūra sieks 74 ᵒC.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital