Cezario salotos su brokoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Autorius apie receptą: Ši Cezario salotų improvizacija - puikus būdas nustebinti svečius kūrybiškesniu, bet visgi tradiciniu ir visų pamėgtu patiekalu. Jeigu nemėgstate ančiuvių, galite jų Ši Cezario salotų improvizacija - puikus būdas nustebinti svečius kūrybiškesniu, bet visgi tradiciniu ir visų pamėgtu patiekalu. Jeigu nemėgstate ančiuvių, galite jų padaže ir nenaudoti. Jeigu norite sotesnės versijos - pakepkite vištienos, lašišos ar krevečių.
(...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas brokolių (apie 350 gramų )
1 vienetas romaninių salotų
4 vienetai putpelės kiaušinių
4 riekės šviesios duonos
20 gramų kietojo sūrio
Padažui:
60 mililitrų rapsų aliejaus
2 vienetai ančiuvių (nebūtina)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas kietojo sūrio (tarkuotos, pvz Džiugo)
0.5 šaukštelio garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame padažą: išspaudžiam česnaką, sutrinam ar susmulkinam ančiuvius.
2.
Sumaišome ančiuvius, kiaušinio trynį, citrinos sultis, druską, pipirus. Plona srovele lėtai pilame aliejų ir nuolat plakame. Beriame sūrį, išmaišome. Pagardiname pipirais, įmaišome garstyčias. Padažas turi būti tirštas, atidedame į šalį.
3.
Brokolį kuo ploniau supjaustome. Nuplikome verdančiu vandeniu (paliekame kelias minutes).
4.
Supjaustome salotos lapus, sumaišome su brokoliais, pilame padažą (šaukštą pasilikite papuošimui). Dedame 10 min į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų.
5.
Duoną supjaustykite riekelėmis ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 3-5 minutes, kol turėsite skrebučius.
6.
Išvirkite kiaušinius, perpjaukite pusiau.
7.
Ant salotų dėkite kiaušinius, dėkite skrebučius, apšlakstykite likusiu padažu.
8.
Pabaigoje užtarkuokite sūrio, pagardinkite pipirais.
Patarimai:
Kiaušinį ir aliejų padaže galima keisti 3-4 šaukštais majonezo.
RECEPTO DRAUGAS: Franke
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital