Cepelinai pagal Ramintą

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Cepelinai pagal Ramintą
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kg bulvių
0,5 kg kiaulienos ar kitos maltos mėsos
2 svogūnai
200 g rūkytų lašinukų
grietinės
pipirų ir druskos
sviestas kepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pusė kilogramo bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad susistovėtų krakmolas, tuomet sultis nupilame.
Virtas maltas bulves, tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos. Į kiaulienos faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome, suformuojame norimo dydžio pailgus mėsos gabalėlius. Ant delno išplojame tešlą, dedame faršo gabalėlį ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus ar apvalius cepelinus. Cepelinus dedame į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia dar virti apie 15 – 20 min. Cepelinus patiekiame su spirgučiais ir grietine arba tik su grietine. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lolo
2014-06-04 14:03
Labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital