Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 kilogramas
bulvių
(geriausiai šviežių)
4 skiltelės
česnako
1 saujelė
petražolių
šiek tiek
prieskonių
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nušveisti ir supjaustyti nestoromis skiltelėmis. Skilteles sudėti į dubenį, dosniai apšlakstyti aliejumi, prieskoniais, druskyte jeigu reikia (aš naudojau Persilado prieskonius, kurie ir taip sūrus, tad papildomai druskos nebedėjau) ir viską gerai išmaišyti, kad bulvės tolygiai pasidengtų. Paprieskoniuotas bulvių skilteles suguldyti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Bulves šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35-45 minute, kol įgaus gražią, auksinę spalvą. Jei reikia, galite kepimo eigoje bulvių skilteles apversti ant kito šono, kad tolygiau apskrustų.
3.
Iškeptas pabarstyti smulkintu česnaku ir petražolėmis, valgyti su česnakiniu arba kitu mėgstamu padažu.
Aš skiltelėmis supjaustytas bulves prieš kepdama orkaitėje trumpai apverdu (kokias 5-7 min, tik kad truputį paminkštėtų), o tada paprieskoniuoju ir šaunu į orkaitę, taip jos iškepa greičiau :)
ATSAKYTI
vika
2017-06-19 19:04
o kokie prieskoniai ir koks padazas, jei dalinates tai jau viskuom dalinkites :)
ATSAKYTI
Dalia
2017-06-19 21:28
Parašyta gaminimo eigoje, kad naudoti Persilado prieskoniai :) Česnakinį padažą tai gal čia turėjo minty parduotuvinį. Nors aš paprastai tiesiog į graikišką jogurtą įspaudžiu česnako, įberiu druskytės ir pipiriukų ir labai super būna :)
ATSAKYTI