1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 160 laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo formos (naudojau 22 cm) dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Formą iš išorės apvynioti folija (jog kepant nepatektų vandens garai).
3.
Pagrindui paruošti, į dubenį sudėti vaflius ir sutrinti iki trupinių. Berti cukrų, pilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
4.
Masę sukrėsti į kepimo formos dugną ir spaudžiant rankomis tolygiai paskirstyti suformuojant pagrindą ir maždaug 2 cm kraštus.
5.
Pagrindą kepti iki 160C įkaitintos orkaitės viduryje 10 min, tada atidėti atvėsti. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 150 C.
6.
Dideliame dubenyje sumaišyti kreminį sūrį, cukrų ir miltus, kol gausis vientisa masė (maišyti šaukštu arba virtuvės kombainu mažiausiu greičiu, bet mikserio nenaudoti, nes perplaksite). Dėti grietinę ir išmaišyti.
7.
Bananus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Paruoštą bananų tyrę dėti į kreminio sūrio masę ir švelniai išmaišyti. Tada vieną po kito įmušti kiaušinius, po kiekvieno išmaišant.
8.
Paruoštą masę supilti į kepimo formą ant pagrindo, išlyginti paviršių.
9.
Pyragą dėti kepti iki 150C įkaitintos orkaitės viduryje, o orkaitės apačioje padėti skardelę su vandeniu (kepant vanduo garuos ir padės sūrio pyragui išketi tolygiau).
10.
Kepti 40-60 minučių. Tinkamai iškepusio pyrago kraštai turi būti sutvirtėje, o centras dar tyvuliuoti lyg želė
11.
Išjungti orkaitę ir palikti dureles uždarytas 30 minučių. Sūrio pyragas ir toliau keps, bet taip pat pamažu pradės vėsti. Po 30 minučių atidaryti orkaitės dureles, kad sūrio pyragas ir toliau lėtai vėstų. Kai atvės iki kambario temperatūros, galima ruošti kremą.
12.
Kremui paruošti, į indelį berti želatiną, pilti pieną, palikti išbrinkti 15 minučių.
13.
Į dubenį dėti kiaušinių trynius, išplakti.
14.
Į platesnį puodą pilti 120 ml grietinėlės, berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą, kaitinti ant vidutinės kaitros, kol sušils.
15.
Tuomet nuimti nuo kaitros ir lėtai supilti trynių masę. Išmaišyti ir toliau maišant kaitinti ant vidutinės kaitros, kol mišinys sutirštės.
16.
Nuimti nuo kaitros, sudėti išbrinkusią želatiną ir išmaišyti iki vientisos masės (neužvirinti!).
17.
Supilti paruoštą masę į kitą vėsų dubenį ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
18.
Kai kremas kremas atvės, į didelį dubenį įpilti 160 ml grietinėlės, berti cukraus pudrą ir išplakti elektriniu plakikliu, kol susidarys standi masė. Tuomet švelniai įmaišyti plaktą grietinėlę į atvėsusį kremą. Sukrėsti ant atvėsusio sūrio pyrago, išlyginti viršų.
19.
Sūrio pyragą palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų (bent 5 valandoms ar per naktį).