1. Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF).
2. Stačiakampės kekso formos dugną ir kraštus ištepti sviestu.
3. Persijoti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
4. Vidutinio dydžio dubenyje sutrinti bananus (turi būti vientisa grietinės tirštumo masė, panaši į kūdikių tyrelę). Supilti pieną ir actą.
5. Atskirame dubenyje išsukti sviestą ir cukrų iki purumo. Po vieną dėti kiaušinius, kaskart vis gerai išmaišant.
6. Į ištrintą sviestą su kiaušiniais pakaitomis dėti miltus ir bananų mišinį. Viską gerai išmaišyti.
7. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
8. Kepti apie 1 valandą, kol pyrago vidus bus pilnai iškepęs ir į vidurį įkištas testeris bus visiškai sausas.
9. Duonelę ištraukti iš orkaitės, leisti jai 15 minučių paaušti kambario temperatūroje, po to apversti formą, išimti duonelę ant lėkštės ar padėklo ir leisti jai pilnai atvėsti.
10. Atvėsusią duonelę susukti į virtuvinį rankšluostėlį ir, pasikišus po pažąstimi, keliauti į gamtą!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)