Autorius apie receptą:
Šviežios žaliosios citrinos su pikantiškais imbierais uogienei suteikia naują egzotišką skonį.
Šviežios žaliosios citrinos su pikantiškais imbierais uogienei suteikia naują egzotišką skonį.
Dan Sukker
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų
aviečių
250 gramų
cukraus uogienėms
(naudojome Dansukker)
3 šaukšteliai
imbiero
(šviežio, smulkiai tarkuoto)
1 vienetas
žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Uogas nuplaukite. Berkite į jas cukrų, imbierus ir nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę (tik žaliąją dalį, nes balta dalis karti), pilkite išspaustas žaliosios citrinos sultis.
2.
Virkite 3–6 min., kol masė bus pageidaujamo tirštumo. Atsargiai nugriebkite putas.
3.
Išpilstykite į iškaitintus, sterilius stiklainius. Sandariai uždarykite ir apvertus palikite atvėsti. Llaikykite tamsioje, vėsioje vietoje.