Autorius apie receptą:
Labai greitas ir skanus, o pagaminu jį per kokias 10 minučių. Galima dar ant bananų užpjaustyti šviežių uogų ar vaisių. Kartais jį darau torto formoje, o kartais - atskiruose
Labai greitas ir skanus, o pagaminu jį per kokias 10 minučių. Galima dar ant bananų užpjaustyti šviežių uogų ar vaisių. Kartais jį darau torto formoje, o kartais - atskiruose desertiniuose indukuose. Jeigu norite labiau tortiško, galite padaryti jam pagrindą iš sausainių arba meduolių ir sviesto, ypač tinka su šokoladiniais meduoliais arba sausainiais (sutrupinu pakelį šokoladinių sausainių ir sumaišau su 120 g tirpinto sviesto, o tada šia mase iškloju kepimo formos dugną ir ranka paspaudau bei kišu į šaldiklį, kol gaminu kremą, jog sutvirtėtų).
(...daugiau)(...mažiau)
Erika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų
maskarponės sūrio
250 gramų
grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai
cukraus pudros
3 vienetai
bananų
(vidutinio dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kremui maskarponę išsuku su cukraus pudra. Jeigu norisi gaivesnio kremo, galima dar įspausti truputį citrinos sulčių arba tinka įdėti truputį vanilės. Į maskarponę įmaišau standžiai išplaktą grietinėlę.
2.
Į apvalią torto formą (naudoju 22 cm skersmens) dedu trečdalį kremo. Bananus supjaustau stambiais gabalais (kiekvieną bananą į taip daugamž 3-4 dalis) ir suguldau ant kremo. Ant viršaus uždedu likusį kremą.
3.
Kišu į šaldytuvą bent porai valandų (galima ir nakčiai), kad sustingtų. Tiekiant galima apibarstyti kakava ar šokolado drožlėmis ar uogomis. Skanaus!!
Gaminau kaip tortą su sausainių pagrindu. Tikrai super greitai pagaminamas, bet labai labai riebus. Didesnį gabalėlį valgant darėsi jau "neskaniai skanus". Kitą kartą pusę maskarponės sūrio keisčiau desertine varške
ATSAKYTI