Vėdarai
AUTORIUS:
Regina R.
Vėdarai
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • kiaulės storųjų žarnų
  • 0,5 kibiro bulvių
  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g kiaulienos spirgučių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • lauro lapelio
  • mairūno
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Bulves sutarkuoti ir šiek tiek nusunkti. Įpilti šaukštą druskos, po truputį prieskonių, suberti pašildytus spirgučius ir susmulkintą svogūną. Išmaišyti ir sukrėsti į skrupulingai paruoštas žarnas. Adata subadytus kepti apie 1 val. taukais išteptoje skardoje. Skaniausi - kepti malkomis iškūrentoje kaimo krosnyje.

AUTORIUS: Regina R.
Skaityti komentarus
Komentarai (12)
Rasa
2016-01-19 19:21
Uzvirinkite daugiau nei puse stiklines pieno IR y tarkius pilkite bus minstas skanus vedarai.
Emzi
2016-01-06 09:12
Aga, o skrupulingai paruostos zarnos, tai cia kaip?
Edita
2011-02-22 17:33
o as tai nepagailiu grietines. ziauriai skanu ir svarbiausiai nepergrusti tarkiu i zarnas. Nesvarbu ar ikaitinta orkaite ar ne.
Vilija
2011-02-14 16:06
Teisingiausias atsakymas ir patarimas Laimos,tai tikrai niekuomet nesuplys ir graziai iskeps, tik kadangi ant lengvos ugnies kepasi,tai ilgiau uztrunka....
laima
2011-02-11 09:45
kad nesuplystu zarnos reikia deti i neikaitinta orkaite ir reikia kepti labai zemoje temperaturoje ir jos nereguliuoti visa kepima ir dar kas pusvalandi subadyti dantu krapstuku ar adata )))
Lina
2011-02-03 09:08
Neprikimšk daug ir tikrai nesutrūkinės.Tai yra pagrindinė priežastis, nes kai prikemši daug, kepant pučiasi ir sutrūksta. Sėkmės
tomas
2011-02-01 21:28
jokio skirtumo ka pilsi ar kokius prieskonius naudosi kiekvienas renkasi pagal savo skony niekada neteko gaminti vedaru bet kada nors gyvenime pabandsiu. galiu tik tiek patart nebijokit rizikuot nesvarbu kad viena karta nepasiseke bet gal nesekmes pades atrast kaska naujo ir neisbandyto
edmuntina
2011-02-01 19:03
na kiek zinau karstas pienas cia nebutinas,nes pilasi karsti spirguciai i paruosta mase,svarbiausiai tai neprikisti labai pilnu ir pastoviai subadyti,karsta piena patartina pilti i bulviu plokstaini kitaip sakant i kugeli
orinta
2011-02-01 13:22
aciu sandraai ir Aleksandrai uz atsakymus.darau viska ,kaip sandraa rase,bet dar nemeginau kitaip,kad reikia pilti karsto pieno ir maziau deti bulviu idaro.pameginsim butent taip. aciu mergaites )
Aleksandra
2011-02-01 12:59
Orinta, kad vedarai nesutrukinetu, reikia deti idaro į zarnu vidu ne daugiau kaip puse. Be to as visada sutarkuotas bulves uzpylu stikline karsto karsto pieno. Tuomet jos buna minkstesnes, pakyla truputi ir greiciau iskepa. Taip pat, dedu i karsta orkaite, po 10 min isimu subadau sakute ir dedu i orkaite vel. Man netrukineja jos
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis