Vėdarai
AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Vėdarai
INGREDIENTAI:
kiaulės storųjų žarnų
0,5 kibiro bulvių
1 didelis svogūnas
150 g kiaulienos spirgučių
druskos
juodųjų pipirų
lauro lapelio
mairūno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves sutarkuoti ir šiek tiek nusunkti. Įpilti šaukštą druskos, po truputį prieskonių, suberti pašildytus spirgučius ir susmulkintą svogūną. Išmaišyti ir sukrėsti į skrupulingai paruoštas žarnas. Adata subadytus kepti apie 1 val. taukais išteptoje skardoje. Skaniausi - kepti malkomis iškūrentoje kaimo krosnyje.
AUTORIUS: Regina R.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Ūla
2016-11-09 16:18
Parduotuvėse pirktos žarnos jau būna paruoštos gaminimimui ir neturi specifinio kvapo, užtenka jas gerai išplauti ir pamirkyti, kad nebūtų tokios sūrios. Norint apsidrausti, į vandenį, kuriame mirkoma, galima įpilti šaukštelį acto arba sodos, įmesti česnako skiltelę ar maltų pipirų. ATSAKYTI
Inga
2016-11-09 15:15
Kaip paruošti žarnas? ar jos jau buna švarios kai nusiperki? ATSAKYTI
Rasa
2016-01-19 19:21
Uzvirinkite daugiau nei puse stiklines pieno IR y tarkius pilkite bus minstas skanus vedarai.
ATSAKYTI
Emzi
2016-01-06 09:12
Aga, o skrupulingai paruostos zarnos, tai cia kaip? :D ATSAKYTI
Edita
2011-02-22 17:33
o as tai nepagailiu grietines. ziauriai skanu ir svarbiausiai nepergrusti tarkiu i zarnas. Nesvarbu ar ikaitinta orkaite ar ne. ATSAKYTI
Vilija
2011-02-14 16:06
Teisingiausias atsakymas ir patarimas Laimos,tai tikrai niekuomet nesuplys ir graziai iskeps, tik kadangi ant lengvos ugnies kepasi,tai ilgiau uztrunka.... ATSAKYTI
laima
2011-02-11 09:45
kad nesuplystu zarnos reikia deti i neikaitinta orkaite ir reikia kepti labai zemoje temperaturoje ir jos nereguliuoti visa kepima ir dar kas pusvalandi subadyti dantu krapstuku ar adata :)))) ATSAKYTI
Lina
2011-02-03 09:08
Neprikimšk daug ir tikrai nesutrūkinės.Tai yra pagrindinė priežastis, nes kai prikemši daug, kepant pučiasi ir sutrūksta. Sėkmės:) ATSAKYTI
tomas
2011-02-01 21:28
jokio skirtumo ka pilsi ar kokius prieskonius naudosi kiekvienas renkasi pagal savo skony niekada neteko gaminti vedaru bet kada nors gyvenime pabandsiu. galiu tik tiek patart nebijokit rizikuot nesvarbu kad viena karta nepasiseke bet gal nesekmes pades atrast kaska naujo ir neisbandyto;) ATSAKYTI
edmuntina
2011-02-01 19:03
na kiek zinau karstas pienas cia nebutinas,nes pilasi karsti spirguciai i paruosta mase,svarbiausiai tai neprikisti labai pilnu ir pastoviai subadyti,karsta piena patartina pilti i bulviu plokstaini kitaip sakant i kugeli ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis