Patys greičiausi marinuoti agurkai
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Patys greičiausi marinuoti agurkai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip agurkus daro mano anyta ir jos agurkėliai man visada būdavo patys skaniausi. Kai paprašiau recepto, net nepatikėjau, kad jie taip lengvai pagaminami. Prieskonius galite Taip agurkus daro mano anyta ir jos agurkėliai man visada būdavo patys skaniausi. Kai paprašiau recepto, net nepatikėjau, kad jie taip lengvai pagaminami. Prieskonius galite drąsiai koreguoti pagal save, pvz. įdėti krapų ar įpjautyti čili pipiro, jeigu mėgstate. Jeigu nerandate prieskonių konservavimui mišinio, vietoje jo tiesiog įdėkite juodųjų ir kvapniųjų pipirų, garstyčių, kalendrų grūdelių. Beje, jeigu norite dar traškesnių agurkėlių, prieš marinuodami juos bent keletui valandų (galima ir per naktį) palaikykite užpylę šaltu vandeniu. Tas ypač aktualu, jeigu naudojate pirktinius agurkus, o ne šviežiai skintus. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
šiek tiek agurkų
4 skiltelės česnako
3 šaukšteliai cukraus
4 šaukšteliai druskos
40 mililitrų acto 9%
1 šaukštas prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplaunu ir nupjaustau galiukus. Dideliame puode užverdu vandens, agurkus sudedu į kiaurasamtį ir kelioms sekundėms panardinu į verdantį vandenį. Teko skaityti, kad kai kurios šeimininkės agurkų nepliko ir irgi skaniai gaunasi, bet aš dėl visa ko nupilkau.
2.
Tada į iškaitintus 0.75 l talpos stiklainius dedu kelias česnako skilteles (aš mėgstu česnaką, todėl jo dedu daug, bet jeigu nemėgstate, galite dėti mažiau ar net visai nedėti) ir šaukštą prieskonių konservavimui mišinio (būna pirkti parduotuvėse). Į stiklainius “ankštai” dedu agurkus, ant jų beriu cukrų, druską, pilu actą ir viską iki viršaus užpilu verdančiu vandeniu. Jeigu naudosite kitokios talpos stiklainius, ingredientų kiekį tiesiog proporcingai padidinkite.
3.
Stiklainius iškart užsuku švariais, sandariais dangteliais. Jeigu nerimaujate, ar druska ir cukrus ištirps, galite stiklainius truputį papurtyti, bet aš to net nedarau, nes visada gerai nuo karšto vandens ir taip ištirpsta.
4.
Stiklainius sustatau ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Labai šiltai apkloju (kaldromis, pūkinėmis striukėmis) ir palieku per naktį ar net truputį ilgiau kol visiškai atvės. Laikau vėsiame rūsyje.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Sandra
2017-08-22 17:10
As pagaminau pries dvi savaites pagal sita recepta ir viskas gerai laikos, grazus argukeliai. Laukiam ziemos ragavimui :) ATSAKYTI
Lina
2017-08-22 11:46
Man taip pat pabala, kodėl? ATSAKYTI
Augustina
2017-08-22 17:08
Aš daug metų pagal tokį pat receptą darau, tik vietoje paprasto acto dedu obuolių actą ir nepabala niekad. Dažniausios pabalimo priežastys gali būti nepakankamai gerai iškaitinti stiklainiai arba nepakankamai sterilūs/sandarūs dangteliai. Arba dar seni dangteliai, nes irgi nešvarumų, kad ir sunkiai matomų, gali būti užsilikę. Aš dangtelius kasmet keičiu ir niekad nei pabala, nei nušauna. Darant tokiais greitais receptais švara ir sterilumas, tiek taros, tiek įrankių, tiek rankų ir t.t. daug svarbesni negu kai pasterizuojama, nes pasterizuojant kaitinimas dar vyksta po visko, tai mikroorganizmai, gadinantys konservus, žūva. Bet jeigu laikysitės švaros, šis receptas tikrai geras ir niekad kitaip nedarau.

Na ir dar labai svarbu apverstus stiklainius tikrai šiltai apkoti (klokit kuo tik turite - kaldromis, striukėmis, per daug nebus), kad jie atvėstų labai pamažu. O visiškai atvėsusius (bet jau visiškai visiškai) laikykite vėsiai. Šiltas laikymas dar nei vienam konservui nepadėjo. ATSAKYTI
Ingrida
2017-08-22 09:54
Padariau pagal šį receptą, bet gaila visi pabalo. Tad gryžau prie savo seno recepto ATSAKYTI
Lina
2017-08-22 11:47
Koks jūsų senas? ATSAKYTI
Kriste
2017-08-21 22:52
Atsiprasau, tos cukraus, druskos, acto proporcijos 0,75 stiklainiui? Ar ne per rūgštu? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-21 23:37
Na mūsų šeimynai ne per rūgštu, agurkėliai gaunasi tokie saldžiarūgščiai, stipraus skonio. Bet jeigu nerimaujate, galite proporcijas pakeisti ir į kitas savo mėgstamas, o iš šio recepto tiesiog pasiskolinti gaminimo būdą, nes na kiek žmonių tiek ir skonių juk :) Arba pabandykite vieną stiklainiuką tokį pasidaryti, paragaukite ir žiūrėkite, ar patiks. Nors mums labai jie skanūs, draugams irgi visada patinka, dar niekas nesakė, jog per rūgštu :) ATSAKYTI
petras
2017-09-17 15:05
galit pilti ir 20 mililitru as taip darau jau 7 metai ir gerai yra ATSAKYTI
Vida
2017-08-20 17:17
Ir as taip darau,tik sudejus prieskonius i stiklainius,uzpilu verdanciu vandeniu,po to nupilu ir uzverdu vandeni,tada i stiklainius dedu druska,cukru,acta ir uzpilu verdanciu vandeniu,uzsuku metaliniais dangteliais ir stipriai pakratau,kad istirptu druska ir cukrus,apverciu ir uzkloju,ner geresnio ir greitesnio marinavimo budo... ATSAKYTI
Danute
2017-08-18 14:04
As labai panasiai darau, tikrai pats geriausias agurku receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis