Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
AUTORIUS:
Vilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 281)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 281)
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
@Shutterstock
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
Lengvas medaus tortas su puikiu grietinės kremu
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės miltų
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
3 šaukštai medaus
2 šaukšteliai sodos
1 šaukštelis acto
Kremui:
750 gramų grietinės (pilno riebumo)
2 šaukštai citrinų sulčių
5 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medų šildyti kartu su sviestu ant silpnos ugnies.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Kai medus praaušta, pilti į kiaušinių masę. Maišant dėti nugesintą actu sodą arba 2 šaukštelius kepimo miltelių ir labai gerai išmaišyti. Dėti miltus ir dar kartą išmaišyti.
3.
Kepimo formos (naudojau 19 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu. Į kepimo formą dėti po 4 - 5 šaukštus tešlos, tešlą paskirstyti per visą dugną.
4.
Kiekvieną paplotį kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 12 minučių. Kepti papločius, kol baigsis tešla.
5.
Pasiruošiame kremą: grietinę maišyti su citrinos sultimis ir cukrumi. Cukraus dėkite po truputį, vis paragaukite, kad pasigamintumėte mėgstamo saldumo kremą.
6.
Atvėsusius lakštus tepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, truputį paspausdami. Torto kraštus ir viršų aptepkie kremo likučiais. Papuošimui galite sutrupinti vieną lakštą ir juo apibarstyti tortą. Tortą nakčiai pastatyti į šaldytuvą. Skanaus!
AUTORIUS: Vilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (31)
Marija
2017-08-31 13:00
Dėl kremo. Grietinę patarčiau ne mašyti, o suplakti su plakikliu. Aš pati dėjau 40proc. grietinę, bet man buvo vis tiek per skysta. Tik žiūrėkite nesuplakite iki sviesto tirštumo. Plakite iki kremo konsistencijos ;) ATSAKYTI
Lina
2017-08-19 18:45
Tortas neatitiko pavizduotą fotografiją, deja, ko tikėjausi. Lakštai išėjo kiaušinių trynio spalvos, nors labai gerai išplakiau, kaip ir parašyta. Nebaigiau dar daryti, bet lakštas per daug purus ir šviesus. ATSAKYTI
virtuves karalaitee
2017-08-17 10:10
Skanu, kazkiek i nepaleono torta panasu :) ATSAKYTI
Simona
2017-08-14 14:08
O kremas jums ne perskystas gaunasi? Nes kiek gaminau, man jis tiesiog nubėga, norėtųsi kiek tirštesnio ATSAKYTI
Vilija
2017-08-14 16:14
O grietinę naudojate pilno riebumo ar liesesnę? Jeigu su pilno riebumo grietine, tai nutekėti neturėtų, bet jeigu dedate liesesnę arba pvz. grietinės gaminį, tada kremui įdėkite dar šaukštą-du brinkintos ir ištirpintos želatinos. ATSAKYTI
G.M7
2017-05-30 20:32
O sakykit dirbtinį ar tikrą medų naudojat? Ar labai skirtusi jei naudociau dirbtini? Alergiska tikram ATSAKYTI
Lina
2017-06-02 11:45
Tikrai galite naudoti ir dirbtinį, jis čia visiškai tinka ATSAKYTI
Raminta
2017-02-07 19:17
Tobulas! Tik teslos kiekį kita karta didinciau, kad gautųsi daugiau lakštu :) ATSAKYTI
Actas
2017-01-08 08:42
Puikus receptas, paprastas. Tik patarčiau į kepimo formą dėti po 3 šaukštus tešlos, plonesni lakštai gaunas ir tad a pertepimų daugiau gaunas :) ATSAKYTI
Monika
2017-07-27 17:12
Nereikia 3 saukstu, ir taip lakstai pakankamai ploni. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis