Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
Choux su kokosiniu kremu ir braškėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Craquelin masei:
60 gramų sviesto (šalto)
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių (paplaktų ir perkoštų)
75 gramai miltų
62 gramai pieno
62 gramai vandens
50 gramų sviesto
5 gramai cukraus
1 gramas druskos
Kremui:
380 gramų grietinėlės, 35% riebumo
260 gramų kokosų kremo
200 gramų balto šokolado (išlydyto)
20 gramų gliukozės sirupo
Įdarui:
100 gramų braškių tyrės
20 gramų cukraus
1 gramas agar agaro
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Craquelin tešlai sumaišome dubenyje ar elektriniu plaktuvu visus ingredientus iki vientisos masės. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame ploną keturkampį ir paliekame šaldytuve sustingti. Apskrita formele išspaudžiame 5 cm skersmens apskritimus. Juos, prieš kepant, dėsime ant plikytų pyragaičių.
2.
Plikytai tešlai pieną, vandenį, cukrų, druską ir kubeliais pjaustytą sviestą sudedame į puodą storesniu dugnu. Kaitiname ant silpnos ugnies, kol sviestas išsilydys ir pienas su vandeniu užvirs. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame vienu ypu visus miltus, išmaišome, kol sušoka į vieną kamuoliuką. Statome vėl ant ugnies ir maišome apie 1 - 2 minutes, kol miltai apdžius. Perdedame į dubenį ir lėtai maišome, kol tešla atvės. Tada pilame po truputį kiaušinius ir juos gerai išmaišome, kol įsigeria į tešlą. Galutinė tešla turi būti blizgi, vientisa, paėmus šaukštu, ji lėtai turi nuo jo slįsti.
3.
Sudedame tešlą į konditerinį maišelį su lygiu ir storu antgaliu. Išspaudžiame 5 cm skersmens pyragėlius, konditerinį maišelį laikant stačiai, kad kepdami pyragėliai kuo labiau iškiltų. Ant viršaus uždedame sušalusius craquelin apskritimus. Kepame iki 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pakils (apie 15 minučių), tuomet sumažiname orkaitę iki 180 C ir kepame dar 20 minučių arba kol gražiai paruduos ir pyragėlių vidus išdžius. Paliekame ant grotelių, kol atvės. Tuomet atsargiai nupjauname viršų ir įdarysime kremu.
4.
Braškių tyrei visus ingredientus sumaišykite nedideliame prikaistuvyje, kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir perpilkite į dubenėlį. Palikite šaldytuve, kol sustings. Prieš naudojimą, pertrinkite tyrę iki vientisos masės, o jei norite skystesnės, blizgesnės tyrės, trindami įpilkite papildomai tyrės. Pripildykite konditerinį maišelį su plonu lygiu antgaliu, juo vėliau pripildysime pyragėlių centrą.
5.
Kremui 105 g kokosų kremo sumaišykite su gliukozės sirupu ir pakaitinkite. Supilkite pakaitintą kokosų kremą ant šokolado, išmaišykite. Supilkite likusią dalį kokosų kremo, išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir pertrinkite viską maisto trintuvu. Perkoškite į švarų indelį, pridenkite maistine plėvele taip, kad jos paviršius liestųsi su kremu, palikite šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Prieš naudojimą, išplakite iki standaus kremo. Pripildykite konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir pripildykite prapjautus plikytus pyragaičius iš pradžių iki pusės, į centrą įspauskite braškių tyrės ir užbaikite puošti kremu (taip, kad braškių tyrė liktų viduje). Uždėkite nupjautą viršunėle ir apibarstykite cukraus pudra ir/ar kokoso drožlėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital