Šventės be taisyklių: šiuolaikinė kalėdinio dekoro interpretacija

2018-12-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Šventės be taisyklių: šiuolaikinė kalėdinio dekoro interpretacija

Svarstote, kaip originaliai papuošti netradicinį interjerą artėjančioms žiemos šventėms? Parduotuvė IKEA gali pasiūlyti, kaip tai padaryti drąsiai, bohemiškai ir labai šventiškai. Šiais metais pakvieskite draugus į stilingą ir neįpareigojantį vakarėlį lofte!

 

Duoklė tradicijoms ir šiek tiek maišto

 

Kas jums yra žiemos šventės: papuošta eglė, tradiciniai patiekalai ir dovanos ar galimybė leisti laiką su šeima, draugais ir mylimaisiais? Mums tai proga sukviesti brangiausius žmones paragauti gardaus maisto, kurį būtų galima valgyti tiesiog rankomis, skanūs kokteiliai ir gera muzika. Susirinkti visiems drauge, būti kartu su mylimiausiais žmonėmis, gurkšnoti, valgyti ir šokti iki paryčių – argi tai ne tikrų tikriausia šventė?

Žinoma, reikia atiduoti ir duoklę tradicijoms, tad ruoštis pradėkite šiek tiek iš anksto. Kad erdvė atrodytų pakankamai šventiškai, bet ne pernelyg tradiciškai, dekoracijas kurkite patys. Nepagailėkite tokių žiemos švenčių užuominų kaip spygliuočių šakos, dirbtinės eglutės ar pačių nupinti vainikai ir žvakės. Eksperimentuokite su žalumynais, džiovintais vaisių griežinėliais, kankorėžiais, samanomis ir kitomis gamtos gėrybėmis.

Gyvą šventinę oazę, prie kurios gražiai derės IKEA kalėdiniai papuošimai ir šviečiančios dekoracijos, galite sukurti ant žurnalinio staliuko, palangės ar lentynos, o tą pačią žalią temą pratęskite ir ant vaišių stalo: stiklinėse garuojanti žalioji arbata, sausainiai ir puokštė iš šviežių prieskoninių žolelių pripildys erdvę malonaus aromato.

 

 

Skirkite dėmesio smulkmenoms

 

Lange galite pakabinti didžiulę švytinčią žvaigždę STRÅLA, kuri sukurs kontrastą su už lango plytinčiu tamsiu dangumi ir tyliai krintančiu sniegu (laikome špygas, kad per šventes pasnigtų). Darbo nedaug, o efektas garantuotas! Be to, iš lauko atvykstantiems svečiams tai bus nuoroda, kur vyksta vakarėlis. Papildomų žvaigždžių pakabinkite ir ant sienų, tegu tas pats motyvas kartojasi keliose kambario vietose. Šviečiančią dekoraciją lengvai pasigaminsite ir patys: sena kartoninė dėžė, lempučių girlianda ir šiek tiek vaizduotės – viskas, ko reikia.

 

 

Ant stalo taip pat galite sukurti įspūdingą bohemišką kompoziciją: ant metalinio padėklo sustatykite įvairaus aukščio žvakes, o po stikliniais gaubtais trumpam „įkalinkite“ šviesos diodų girliandas su baterijomis ar spindinčius eglutės žaisliukus.

 

 

Švediškas stalas: kur viskas tilps?

 

Ruošdami vaišes, rinkitės patogų neformalios vakarienės stilių – švedišką stalą. Prie ilgo medinio stalo svečiai kada panorėję galės patys įsidėti maisto ir įsipilti gėrimų. Tegu ant jo nugula ne tik išradingos vieno kąsnio vaišės, bet ir pūpso didelė lėkščių stirta, gausybė skirtingų taurių ir stiklinių.

 

 

Originalus sprendimas – virš švediško stalo pakabinti trapių duonelių, švediškai vadinamų knäckebröd. Kas gali būti švediškiau už knäckebröd? Nebent virtinė senų vinilinių džiazo įrašų plokštelių! O trapias duoneles tuomet būtų galima suverti ant popierinių rankšluosčių laikiklio.

 

Kadangi stalo plotas ne guminis, ant jo sukraukite tik būtiniausius indus. Puiki išeitis – įvairiais raštais dekoruotos popierinės lėkštės. Atrodys ne mažiau šventiškai, o vakarėliui pasibaigus plauti nereikės – vieni privalumai! Papildomoms taurėms, indams, įrankiams ir servetėlėms pravers industrinio stiliaus vežimėlis su lentynomis. Pristumkite jį prie sienos netoli stalo, kad svečiai galėtų greitai ir patogiai pasiekti, ko trūksta.

 

 

Be kėdžių, bet patogu

 

Kai vakarėlio vinis yra švediškas stalas, kėdžių aplink jį tikrai nestatysite. Tad parūpinkite fotelį ir keletą suoliukų, kurie galės stovėti toliau nuo stalo. O kad industrinis loftas – ir čia rengiamas vakarėlis – būtų ypač jaukus, pasitelkite švelnios tekstūros audinius ir kilimus. Tarpusavyje puikiai derės šilko švelnumo karvės kailis ir avikailiai, neutralių atspalvių pagalvėlės ir pledai.

Galbūt net turėsite ūpo sukurti šezlongą iš keleto čiužinių, susegtų diržais? Vakarėlio metu tai bus papildoma vieta prisėsti, o šventei artėjant prie pabaigos, iki paryčių užsilikę svečiai galės pasiimti po čiužinį ir likti nakvoti.

 

 

Patiko idėjos? Kvieskite draugus, puoškite namus ir laužykite taisykles kartu su IKEA – juk taip švęsti kur kas įdomiau!

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital