Autorius apie receptą:
Kartais norisi ir taip.Tiesiog paprastai. Žirniai su spirgučiais arba „audra po antklode“, kažkur buvau skaičiusi ir tokį apibūdinimą. Receptą radau Beata Nicholson
Kartais norisi ir taip.Tiesiog paprastai. Žirniai su spirgučiais arba „audra po antklode“, kažkur buvau skaičiusi ir tokį apibūdinimą. Receptą radau Beata Nicholson knygoje „Prie stalo Lietuva“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų
džiovintų žirnių
150 gramų
rūkytos kiaulienos šoninės
1 vienetas
svogūnų
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį. Verdame pasūdytame vandenyje apie 30 min. Paragaujame, kad nepervirtume.
Labai skanus receptas, bet žirnių 30 min virti tikrai nereikėjo. Gavosi tokia pakepinta košė
ATSAKYTI
Dainius
2021-05-29 00:40
Rytoj darysiu su kiaulės ausim. Žiūrėsiu kas čia gausis
ATSAKYTI
B
2020-09-07 21:48
Aš verdu apie 10 minučių. Išvirus 30 min gausis žirnių tyrė. Svarbu pagauti tą momentą kai žirnis dar kietas, bet jo skonis tinkamas. Niekada nededu druskos i žirnius virdamas. Deduosi tik tada kai valgau. Su spirgais irgi improvizacija. Man skaniausi išskrudinti "balta balta kur dairais" lašinukai.
ATSAKYTI
Ieva
2023-08-25 14:30
100% tiesa. Man keista skaityti , kad druskos dedama iš karto, nes tada gausis košė, o norisi birių ryžių... :)
ATSAKYTI