1.
Vandenį supilkite į nedidelį dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelius, ugnį sumažinkite iki silpnos ir maišydami pakaitinkite, kol sultinys ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
3.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, supilkite į ją aliejų. Sudėkite labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas vištos šlauneles ir apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Perkelkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4.
Į tą pačią atlaisvintą keptuvę suberkite smulkiai kapotą svogūną ir maišydami pakepinkite porą minučių, kol suminkštės ir taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
5.
Supilkite į keptuvę sultinį ir grietinėlę, pagardinkite žiupsneliu druskos, šviežiai grūstų pipirų ir džiovintų raudonėlių. Pamaišykite. Grąžinkite apkeptas vištos šlauneles, apšlakstykite jas sultinio ir grietinėlės padažu.
6.
Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi – apskrudusi išorėje, tačiau vis dar minkšta ir sultinga.
7.
Kol vištiena kepa orkaitėje, keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kartais pamaišydami, apie 5 minutes, kol suminkštės.
8.
Vištienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės. Ant viršaus paskleiskite keptus pievagrybius.
9.
Patiekite su bulvių koše, virtomis šparaginėmis pupelėmis ir skiltele citrinos, prieš tai apibėrę žiupsneliu šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir šviežių raudonėlių.