1.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, ištirpinti, sudėti vištieną ir kepti apie 6 - 8 minutes iki kol gražiai apkeps. Vištieną išimti iš keptuvės ir atidėti.
3.
Morkas ir pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Svogūną susmulkinti.
4.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, sudėti pjaustytas morkas ir svogūną, berti druską, pipirus, išmaišyti ir kepti apie 4 - 7 minutes kol daržovės ims minkštėti.
5.
Į keptuvę su daržovėmis suberti pievagrybius ir kepti kol jie pradės ruduoti ir išsiskirs sultys.
6.
Daržoves pabarstyti miltais, tuomet pilti 200 ml sultinio ir troškinti kol skystis pradės tirštėti.
7.
Į keptuvę grąžinti vištieną, supilti likusį sultinį ir padidinti kaitrą, užvirti. Kai mišinys pradės burbuliuoti, sumažinti kaitrą iki vidutinės ir virti, kol sumažės skysčio ir jis taps tirštesnis.
8.
Į keptuvę su vištiena supilti grietinėlę, išmaišyti ir troškinti ant silpnos kaitros kol bus pasiekta norima padažo konsistencija. Jei norisi skystesnio, galima įpilti dar šiek tiek sultinio.
9.
Skanu valgyti vieną ar su ryžiais, kitu mėgstamu garnyru.
•
Jei norite intensyvesnio vištienos skonio ją prieš gaminant galima pamarinuoti - pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais vištienai ar kitais mėgstamais priedais ir tik tuomet kepti ar, jei turite laiko, palikti marinuoti valandą ar daugiau.
•
Galima gardinti ir kitais mėgstamais prieskoniais, pavyzdžiui, įberti rūkytos paprikos miltelių, itališkų žolelių, o jei mėgstate aštriau, įdėti smulkintos aitriosios paprikos ar jų miltelių.