Autorius apie receptą:
Akis badė virtuvėje dubenėlis su virtų grikių likučiais. Išmesti lauk - nekilo ranka. Šovė ištaiginga mintis, kaip panaudoti grikių likučius. Iškepiau keksiukus. Taip,
Akis badė virtuvėje dubenėlis su virtų grikių likučiais. Išmesti lauk - nekilo ranka. Šovė ištaiginga mintis, kaip panaudoti grikių likučius. Iškepiau keksiukus. Taip, taip... Gerai perskaitėte - keksiukus. Pavyko tokie skanūs, draugiški kūno linijoms ir puikus patiekalas ryte prie kavos. Galite kepti keksiukų formelėse arba keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, tuomet sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.
(...daugiau)(...mažiau)Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai
kiaušinių
100 gramų
grikių
(virtų)
50 gramų
varškės
2 šaukštai
cukraus
(arba kito saldiklio)
1 šaukštas
sviesto
(ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo.
2.
Trynius išplakame su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
3.
Į trintuvo indą dedame virtus grikius ir varškę. Sutriname. Sudedame į trynių masę, išmaišome.
4.
Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
5.
Masę dedame į keksiukų formeles ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.